Oriol Izquierdo Llopis serà nomenat demà nou director de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) a proposta del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, un cop escoltat el Consell Assessor d’aquesta entitat autònoma del Govern de la Generalitat. Izquierdo substitueix Jaume Subirana, que va renunciar al càrrec de manera voluntària el passat 26 de novembre de 2006.

Oriol Izquierdo Llopis (Barcelona, 1963), llicenciat en filosofia, és editor. En l’àmbit acadèmic, dóna classes de literatura i seminaris d'humanitats a la Facultat de Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull) i a l'Escola d'Escriptura i Humanitats de l'Ateneu Barcelonès. Pel que fa als mitjans de comunicació, col•labora regularment amb els diaris La Vanguardia i l'Avui. També ha exercit la crítica literària en diversos diaris i revistes de Barcelona, València i Madrid, en nom propi o com a membre del col•lectiu Joan Orja, essent un dels autors de l'assaig Fahrenheit 212. Una aproximació a la literatura catalana recent (La Magrana, 1989).

 Va ser impulsor, amb Jaume Subirana, de 1991 Revista magnètica (http://vilaweb.com/AREES/biblioteca/1991), publicació electrònica de crítica cultural (1992-1996) i, amb Vicent Partal, de Vilaweb Lletres (2001). Ha participat com a cap de redacció en la creació, el 1999, de la publicació trimestral Idees. Revista de temes contemporanis. Com a editor, ha estat director literari d’Edicions Proa (Grup Enciclopèdia Catalana), entre 1987 i 1998, i responsable de publicacions de la Fundació Joan Maragall. Ha estat secretari general de l’Opinió Catalana i és membre, entre d'altres, del jurat de la Lletra d'Or des de 1999.

La Institució de les Lletres Catalanes és una entitat autònoma que promou la literatura catalana dins i fora de l’àmbit lingüístic català, ofereix ajuts a la creació i a la investigació literàries i incentiva la traducció a altres llengües d’obres de creació literària originals en llengua catalana i, també, les traduccions d’obres literàries estrangeres al català. Fomenta, a més, els intercanvis i encontres entre el món de les lletres catalanes i els d’altres àmbits lingüístics.

Barcelona, 22 de gener de 2007