Cultura

Mieras i el ministre de Cultura de Xile inauguren l'exposició Joan Brossa, desde Barcelona al nuevo mundo

Inici del programa d'activitats Lugares Como Poemas: Creación Catalana en Chile

query_builder   6 juliol 2005 16:48

event_note Nota de premsa

Mieras i el ministre de Cultura de Xile inauguren l'exposició Joan Brossa, desde Barcelona al nuevo mundo

Inici del programa d'activitats Lugares Como Poemas: Creación Catalana en Chile

El ministre de Cultura de Xile, José Weinstein, i la consellera de Cultura de la Generalitat, Caterina Mieras, acompanyats del director de l’Institut Ramon Llull, Xavier Folch, inauguren avui a les set del vespre (una de la matinada a Catalunya) l’exposició Joan Brossa , desde Barcelona al Nuevo Mundo al Museu d’Arts Visuals (MAVI) de Santiago de Xile. Prèviament, Weinstein s’entrevistarà amb Mieras a les oficines del ministeri de Cultura a Santiago (la seu oficial és a Valparaíso).

La mostra Joan Brossa: desde Barcelona al Nuevo Mundo s’emmarca dins del programa d’activitats Lugares Como Poemas: Creación Catalana en Chile, una extensa mostra de cultura catalana organitzada per l’Institut Ramon Llull que es portarà a terme a diverses ciutats de Xile -Santiago, Valparaíso i Temuco- entre avui i el pròxim 17 de juliol. L’exposició del MAVI, comissariada conjuntament per la catalana Glòria Bordons i el xilè Sergio González, és una mostra itinerant que dóna a conèixer la trajectòria i l’univers de Brossa a través de poemes visuals, objectes, instal•lacions, cartells, llibres, fotografies o paraules del poeta.

Programa acadèmic

La inauguració del seminari Dictadura, transició, memòria històrica i impunitat, a l’edifici central de la Universitat de Xile, és el primer acte oficial de la consellera Mieras i de la resta de la delegació catalana a Xile (10 del matí a Xile, quatre de la tarda a Catalunya). Acompanyaran la consellera, el rector en funcions de la Universitat de Xile, Jorge Litvak; el director de la Facultat Llatinoamericana de Ciències Socials (FLACSO), Claudio Fuentes; l’ambaixador d’Espanya a Xile, José Antonio Martínez de Villarreal, i la diputada al Parlament de Xile, Isabel Allende. La conferència inaugural, que porta per títol Memoria y progreso democrático, anirà a càrrec de l’acadèmic Jordi Borja (Universitat Politècnica de Catalunya).

Rafael Grasa, de la Universitat Autònoma de Barcelona, pronunciarà la conferència magistral Las políticas de recuperación de la memoria y el pasado, la justicia transicional y las Comisiones de la Verdad de 1974 a 2004: un enfoque comparado e internacional. A continuació, Mercedes García Arán (Universitat Autònoma de Barcelona), Carmen Hertz (jurista), Claudio Fuentes (FLACSO) i Tomas Moulian (Universitat Arcís) obriran un debat sobre recuperació de la memòria democràtica i els judicis pels crims de la dictadura moderat per Jordi Borja.

Barcelona, 6 de juliol de 2005

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia