L’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), amb la col·laboració del conegut jazz-club parisenc Duc des Lombards organitzarà una mostra de jazz català a París els propers dies 23, 24 i 25 d’abril.

Aquesta iniciativa neix arran de la distribució a l’Estat francès, el passat novembre, del CD recopilatori de Jazz a Catalunya 2006 a través de la revista Jazzman. El recopilatori editat per l’ICIC inclou una selecció de 17 conjunts catalans triats pel redactor en cap de la revista Jazzman, Alex Dutilh.

El director del club ‘Duc des Lombards’, Jean-Michel Proust ha seleccionat, entre els grups que apareixen en aquest recopilatori, els cinc conjunts que actuaran a París: Sergi Sirvent & Santi Careta; Ignasi Terraza Trio; Jon Robles & David Mengual; Mirage i Jodi Matas Quintet.

Per presentar la mostra als mitjans de comunicació, el dilluns 23 d’abril, a les 18.30 hores, es farà una roda de premsa a la Maison de la Catalogne, amb la participació de diversos dels músics que actuaran a la mostra, del redactor en cap de la revista Jazzman, Àlex Dutilh; de l’editor de la revista, François Lacharme; del director del club ‘Duc des Lombards’, Jean-Michel Proust, i del director de la revista catalana Jaç, Pere Pons.

Aprofitant aquest esdeveniment, l’ICIC durà a terme altres accions promocionals per donar difusió i presència internacional al jazz català. Entre altres, facilitarà els contactes entre els grups de la mostra i els professionals més rellevants del sector a França i farà un viatge de premsa amb diversos periodistes europeus del sector amb l’objectiu de poder exportar i estendre la iniciativa a altres països en properes edicions. A més, la ràdio parisenca especialitzada en jazz, TSF,  dedicarà part de la seva programació als conjunts catalans durant la propera setmana.

Programació

23 d’abril

Sergi Sirvent & Santi Careta

Sergi Sirvent, al piano, i Santi Careta, a la guitarra, homenatgen els clàssics del jazz com Ellington, Monk, Porter o Strayhorn. El jove duet, provinent de l’escena jazzística barcelonina presentarà a la mostra el seu primer disc homònim Anacrònics, editat pel segell discogràfic Fresh Sound New Talent.

Ignasi Terraza Trio

El trio amb molta força i swing proposa una revisió dels estàndards populars, les cançons tradicionals catalanes i temes propis amb un llenguatge que abraça la tradició de músics com Oscar Peterson, Ahmad Jamal o Tete Montoliu. La formació del pianista català Ignasi Terraza es completa amb el contrabaixista rus Dimitri Skidanov i el bateria francès Jean Pierre Derouard. El trio presenta el seu darrer treball discogràfic In a sentimental groove.

24 d’abril

Jon Robles & David Mengual

Duets 95/05 és el darrer treball dels músics Jon Robles i David Mengual. El guió del concert són quatre o cinc apunts que serveixen com a excusa per construir un diàleg lliure de complexos i ric en dinàmica, energia i expressió.

Mirage

El conjunt integrat per Ismael Dueñas al piano, Marc Cuevas al contrabaix i Òscar Domènech a la bateria destaca per la seva música on es mesclen els elements tècnics, el contrapunt, l’impressionisme, el Bebob, el free jazz, la música de cambra o el pop. El trio presentarà els temes del seu treball Mirage.

25 d’abril

Jordi Matas Quintet

Jordi Matas Quintet és una de les bandes més destacades de l’escena jazzística barcelonina del moment, no només per la qualitat dels seus components si no pel treball de les composicions de Jordi Matas. El quintet, que presentarà el seu darrer disc Racons, està integrat per Jordi Matas, a la guitarra; Martí Serra, al saxo tenor i soprano; Jorge Rossy, al piano i fender rhodes; Tom Warburton, al contrabaix, i Oscar Domènech, a la bateria.

Barcelona, 20 d’abril de 2007