La consellera de Cultura, Caterina Mieras, visita demà divendres, 10 de febrer, la 25a fira d’art contemporani ARCO. En l’edició d’enguany, que s’inaugura avui, 9 de febrer, participen 18 galeries catalanes. La fira, que se celebra fins al pròxim 13 de febrer a Ifema de Madrid, és la darrera amb la directora Rosina Gómez Baeza que, després de 20 anys, passarà el relleu a la galerista Lourdes Fernández.

A la secció general hi ha els estands de les galeries Alejandro Sales, Antonio de Barnola, Carles Taché, dels Àngels, Estrany-de la Mota, Ferran Cano, Joan Gaspar, Joan Prats, Llucià Homs, Manuel Barbié, Miguel Marcos, Oriol, Polígrafa, Projectesd, Senda, Toni Tàpies i Trama. Enguany les galeries catalanes també han tingut una bona representació en els programes de projectes artístics individuals. Així, la secció ‘16 proyectos de arte español’, comissariada per María de Corral, com a metàfora de la diversitat cultural de l’estat espanyol, presenta la  proposta de la Galeria dels Àngels, amb obra de Jaime Pitarch, i la de la Galeria Estrany-de la Mota, amb una instal·lació de Francesc Ruiz. El programa Projects Rooms opta una vegada més per la investigació de noves propostes artístiques amb galeries emergents i també consolidades, i compta amb la participació de la galeria Joan Prats (Fernando Bryce), dels Àngels (Abigail Lazkoz) i Nogueras-Blanchard (Leandro Erlich). Finalment, també la secció Theblackbox@arco, on troben el seu espai les noves tecnologies, el vídeo i l’art digital, té la seva representació de Catalunya de la mà de la Galeria Carles Taché i Projectesd amb curtmetratges de Frederic Amat i Patrícia Dauder, respectivament.

Punt de trobada

Per posar de relleu aquesta participació i oferir als professionals de Catalunya altres espais de trobada amb els seus clients potencials, per primera vegada l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) ha organitzat, amb la col·laboració de l’organització d’ARCO i de les mateixes galeries, una trobada entre els professionals, artistes, col·leccionistes i amants de l’art d’arreu del món que coincideixen en aquest important certamen internacional. La trobada amb esmorzar tindrà lloc el divendres de 9:30 hores a 11:30 hores amb presència de la Consellera de Cultura, Caterina Mieras i representants de l’ICIC. (Sala N-115, 1ª planta del Centre de Convencions Nort).

Barcelona, 9 de febrer de 2006

Més informació: http://www.arco.ifema.es