L'ICIC rebrà aquest premi amb motiu de les seves activitats professionals en matèria de polítiques de suport i desenvolupament a les empreses i els productes culturals. Recolliran el guardó el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras; el director de l'ICIC, Xavier Marcé, i la gerent de l'ICIC, Eva Borràs.



La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) ha decidit distingir l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) per la seva tasca en la promoció i vertebració del teixit empresarial públic i privat en el sector cultural. Amb aquest guardó, que s’atorga per primer cop, la SGAE vol reconèixer la importància d’aquest tipus d’iniciatives per part de l’Administració pública, que contribueixen en gran mesura a l’ordenació i la consolidació dels agents i el sector professional de la cultura, així com el seu important paper de defensor i tutelador en el compliment i la defensa dels drets d’autor.

            L’entrega tindrà lloc el pròxim dimecres 17 de gener, a les 21 hores, al Casino de l’Exposició de Sevilla (av. María Luisa, s/n), en el marc de la IV edició de la Nit dels Autors. Recolliran el guardó el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras; el director de l’ICIC, Xavier Marcé, i la gerent de l’ICIC, Eva Borràs.

D’aquesta manera, l’ICIC s’uneix a l’esperit de la Nit dels Autors, un sopar de gala a través del qual es reivindica la força i el valor de la cultura i es ret homenatge als creadors i al seu entorn com a veritables protagonistes de la nostra identitat i el nostre patrimoni artístic.

La IV Nit dels Autors —que comptarà amb la presència de la ministra de Cultura, Carmen Calvo; el president de la Junta d’Andalusia, Manuel Chaves, i altres representants i agents del sector de la cultura de tot l’Estat— també servirà per reconèixer públicament el talent i la creativitat com a valors imprescindibles per al creixement i l’enriquiment humans i el desenvolupament cívic i intel·lectual de tots els pobles i societats. En aquest sentit, aquesta reivindicació cultural adquireix un caire de celebració mitjançant l’entrega d’alguns dels guardons més importants que atorga la SGAE, amb els quals aquesta entitat vol premiar no tan sols els guanyadors, sinó també tota la gran família d’autors i creadors.

Àmplia presència catalana

A més de la distinció que es concedeix a l’ICIC, la representació catalana en aquesta IV Nit dels Autors s’ha fet extensible a un nombre destacat de guardons. D’aquesta manera, el Premi Miguel Mihura 2006 —que distingeix la tasca artística d’una actriu en la interpretació de l’obra d’un autor espanyol al llarg de la temporada— ha estat atorgat a Laia Marull (Barcelona, 4 de gener de 1973) per la seva interpretació a l’obra Nina, de José Ramón Fernández. A més, l’actor, autor i director català Àlex Mañas (Barcelona, 1974) ha obtingut el Premi SGAE de Teatre 2006 pel text En cualquier otra parte, mentre que l’accèssit del premi ha estat per al dramaturg i actor Manuel Veiga Giménez (Barcelona, 1964) pel text Cartones.

Barcelona, 15 de gener de 2007