Cultura

La consellera de Cultura inaugura la mostra de pintura catalana Traed semillas blancas

Acompanyada del director de l'Institut Ramon Llull, Xavier Folch

query_builder   7 juliol 2005 17:11

event_note Nota de premsa

La consellera de Cultura inaugura la mostra de pintura catalana Traed semillas blancas

Acompanyada del director de l'Institut Ramon Llull, Xavier Folch

La consellera de Cultura, Caterina Mieras, acompanyada de la diputada al Parlament de Xile i presidenta de la Fundació Salvador Allende, Isabel Allende, i del director de l’Institut Ramon Llull, Xavier Folch, inaugurarà aquesta tarda (set de la tarda a Santiago de Xile, una de la matinada a Catalunya) l’exposició Traed semillas blancas; una mostra de l’obra donada per 40 pintors catalans al poble de Xile i que forma part del fons permanent del Museu de la Solidaritat Salvador Allende.

La mostra, que estarà oberta al públic fins el 13 d’agost, abasta l’obra de 40 artistes catalans, entre d’altres: Joan Brossa (A Salvador Allende, 1977), Antoni Clavé (Deux Gants, 1974), Modest Cuixart (Pintura, 1971), Josep Grau Garriga (A Xile, 1977), Josep Guinovart (Homenaje a Salvador Allende, 1976, i Operación Retorno, 1970), Joan Hernández Pijuan (S-T 1976), Joan Miró (S-T, 1972, i Cabeza de Mujer Pájaro, 1976), Antoni Muntadas (Homenaje a Salvador Allende, 1974), Joan Ponc (S-T, 1978), Albert Ràfols Casamada (S-T, 1978), Antoni Tàpies (S-T 1976) o Joan Pere Viladecans (S-T 1976). Destaca l’obra de tres artistes d’origen català i que viuen a Xile: Josep Balmes (Restos, 1980), Roser Bru (La Cena: Doce Ausentes en la Mesa, 1987) i Antonio Castell (Paisaje Urbano, 1976).

Traed semillas blancas permet constatar el compromís solidari dels creadors catalans amb el poble xilè i fer un recorregut per la trajectòria de la pintura catalana. Especialment significativa és l’obra de Joan Miró Cabeza de Pájaro, que l’artista català va pintar expressament per al museu però que, per voluntat del pintor, no va viatjar a Xile fins l’arribada de la democràcia. Cabeza de pájaro il•lustra el catàleg de l’exposició.

Barcelona, 7 de juliol de 2005

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia