Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, que se celebra demà 21 de març, la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col•laboració dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, ha organitzat actes a les vuit ciutats següents: Barcelona, Fraga, Girona, Lleida, Manresa, Reus, Tarragona i Tortosa. Tots els actes tindran lloc a les 19 hores i inclouran lectures poètiques.

A la celebració que tindrà lloc a Barcelona, al Palau Moja, assistiran el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, i el director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a Barcelona, Jordi Roca. Als actes de Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa hi assistiran els respectius directors territorials del Departament, Miquel Sitjar, Ferran Rella, Adam Manyé i Francesc-Xavier Vega.

La UNESCO va proclamar el 21 de març com a Dia Mundial de la Poesia, en la seva Conferència General de 1999, amb l’objectiu de fomentar la lectura, la redacció, la publicació i l’ensenyament de la poesia arreu del món i donar un nou reconeixement i un nou impuls als moviments poètics. El Dia Internacional de la Poesia que es va celebrar per primera vegada l’any 2000 vol promoure també la poesia com a eina de comunicació i de comprensió interculturals.

Les ciutats que acolliran la celebració i els poetes que hi intervindran són:

 Barcelona

Palau Moja, seu de la Direcció General del Patrimoni Cultural Portaferrissa, 1

Poeta: Joan Margarit

 Fraga

Palau Montcada Carrer San José de Calasanz, 12

Poeta: Josep M. Sanmartí

 Girona

Punt de Trobada de la Rambla

Poeta: Rosa Font

 Lleida

Serveis Territorials de Cultura Rambla d’Aragó, 8 Poetes: Josep Borrell, Rosa Fabregat, Xavier Macià, Josep M. Sala-Valldaura, Txema Martínez, Juanjo Manau i Pere Pena

  Manresa

Plaça Sant Domènec

Poeta: Lluís Calderer

 Reus

Plaça de l’Ajuntament

Poeta: Xavier Amorós

 Tarragona

Plaça de la Font, 1

Poetes: Olga Xirinacs, Magí Sunyer i Xulio Ricardo Trigo

 Tortosa

Plaça de l’Àngel

Poeta: Gerard Vergés

Barcelona, 20 de març de 2007