El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, presidiran dimarts vinent, 6 de març, a les 19.30 hores, l'acte d'homenatge de la Generalitat al cartellista i dibuixant Carles Fontserè, que tindrà lloc al Palau de la Generalitat.
En l'acte d'homenatge, que portarà per lema Visca la llibertat!, també hi intervindran: la vídua de Fontserè, Terry Broch; l'historiador i crític d'art Daniel Giralt-Miracle; el portaveu de la Comissió de la Dignitat, Toni Strubell, i el periodista Xavier Muntanyà. Així mateix, hi haurà una interpretació musical a càrrec de Jaume Sisa i Pascal Comelade. També havia d'intervenir en l'acte el degà del Cololegi de Periodistes de Catalunya, Josep Maria Huertas, que va morir la matinada del passat diumenge.
Carles Fontserè va néixer a Barcelona el 1916 i va morir a Girona el passat mes de gener. Es va destacar des de molt jove com a cartellista. Va dibuixar per al Comissariat de Propaganda de la Generalitat i per a diferents organitzacions sindicals. Es va exiliar a França l'any 1939. Després de passar per camps de concentració, es va instalolar a París on va continuar la seva tasca artística. A més del dibuix i la pintura, també es va dedicar al disseny de decorats i vestits per a diverses obres de teatre, així com a la ilolustració de llibres i litografies i a la fotografia.També va viure a Mèxic i a Nova York. Va tornar a Catalunya el 1973, on va continuar el seu treball artístic. Ha rebut, entre d'altres guardons, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, l'any 1985.
Durant els darrers anys de la seva vida es va destacar com a activista per a la devolució de la documentació confiscada durant el Franquisme i que va començar a ser retornada a Catalunya ara fa poc més d'un any. Ell mateix havia estat víctima de l'espoliació. Fontserè va cololaborar amb la Comissió de la Dignitat en nombrosos actes, així com amb un cartell commemoratiu.