Del 27 de novembre al 28 de desembre la Filmoteca de Catalunya dedica, en col·laboració amb l'Institut Italià, un cicle al cineasta italià Ermanno Olmi.

El programa, que consta de 23 films, és una aproximació àmplia a la seva obra que es veurà reforçada per un col·loqui sobre l’autor, organitzat per l'Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics, que tindrà lloc el 18 de desembre a les 19:30.

Considerat per alguns el pare de la segona corrent neorealista i per altres un reinventor de la narració, Olmi es va donar a conèixer mundialment a principis dels seixanta amb Il Posto, un film de gran èxit i reconeixement

L’arbre dels esclops (1977)

crític que li va obrir les portes de la indústria. Autor absolutament independent i responsable de molts aspectes de la realització (des del muntatge, als diàlegs, passant per la fotografia o els decorats), Olmi ha repartit el seu treball entre curtmetratges, cinema industrial, documental, ficció cinematogràfica i televisió, oferint una de les filmografies més grans i evolutives del cinema italià de la segona meitat del s. XX. La seva obra, profundament humanista i d’una dimensió espiritual rarament vista, ha estat reconeguda amb diversos premis, entre ells la Palma d’Or del Festival de Cannes per L’albero degli zoccoli, el Lleó d’Or de la Mostra di Venezia per La leggenda del santo bevitore, el Lleó de Plata per Lunga vita alla signora! o més recentment el David di Donatello (l’equivalent italià dels Goya) per Il mestiere delle armi.