Els Festivals i Mostres membres de CI&VI - Festivals de Catalunya, organitzen el proper 29 de juny el Dia dels Festivals de Cinema. L’esdeveniment s’ha presentat aquest matí a la Sala de Premsa del CIPB del Col•legi de Periodistes. L’acte ha comptat amb la presència de Xavier Marcé, director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC); Joan Soler, president de CI&VI Festivals de Catalunya i Sònia Abella, gerent de CI&VI Festivals de Catalunya.

 En aquesta primera edició, el Dia dels Festivals de Cinema consisteix en la projecció gratuïta i simultània de llargmetratges o programes de curtmetratges a cadascuna de les seus dels Festivals i Mostres membres de CI&VI mitjançant un intercanvi de programació entre ells.

 Cada Festival ha escollit la programació que considera més representativa per presentar-la a la seu del Festival que l’acull. A més, el Dia dels Festivals de Cinema és una ocasió única per recuperar alguna de les peces més destacades de les anteriors edicions de cada Festival.

 El Dia dels Festivals de Cinema és una invitació adreçada tant als cinèfils més apassionats com als espectadors ocasionals a descobrir la diversitat dels diferents certàmens. Amb aquest esdeveniment CI&VI Festivals de Catalunya vol obrir les portes del cine als espectadors i incrementar el coneixement de primera mà dels Festivals i Mostres de Cinema i Vídeo de Catalunya.

 Com a preludi al Dia dels Festivals de Cinema, CI&VI Festivals Catalunya organitza el 28 de juny a l’auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona una trobada professional de directors de festivals de cinema de l’estat espanyol en la qual es tractarà dels reptes i oportunitats dels Festivals davant del cinema digital. L’objectiu és que aquesta trobada esdevingui una cita anual i un espai de reflexió sobre els festivals de cinema feta per i per als seus professionals.

Barcelona, 27 de juny de 2006

Més informació i hores de projecció: www.festivalscatalunya.com