Aquest dimecres comença la fira WOMEX (World Music Exposition), la més important d’Europa dedicada a les músiques del món, música ètnica, folk i tradicional. Des d’avui fins a diumenge, dia 30 d’octubre, Newcastle (Anglaterra) es convertirà en una plataforma de negocis del món musical.

L’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) participa a l’onzena edició d’aquesta fira amb un estand que acull  les entitats i empreses catalanes de diferents camps del sector musical que participen en aquesta plataforma per tal d’establir relacions amb professionals d’arreu del món i crear contactes que permetin ampliar la presència internacional de la producció musical catalana. Les entitats i empreses catalanes que seran presents a una de les fires més concorregudes del panorama musical  són: Ajuntament de Martorell, Batall Produccions, Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV), Disquela Concerts & Records, Discmedi-Blau, Get on Barcelona Media S.L-Músiques del Carib, Hace Color, Kasba Music, Kesse Festival-Tarragona, Mercat de Música Viva de Vic, Posto Nove, PTWMusic, Qadar Produccions Culturals, Queca Hosta, Rosazul-Musicdld.com, Visual Sonora i Vesc, S.L.

Durant els quatre dies de la fira, es podran veure més de 37 showcases.  D’altra banda, un comitè d’experts convida els noms que consideren més importants del panorama musical d’arreu per actuar durant els dies del Womex. Enguany, els membres d’aquest comitè han triat, entre d’altres, el músic Miquel Gil, que dissabte a la nit presentarà el seu disc Katà.

 

Sobre el  WOMEX

El WOMEX celebra enguany el seu desè aniversari amb fires que s’han celebrat successivament a Berlin (1994), Brussel·les (1995), Marsella (1997), Estocolm (1998), Berlin (1999, 2000), Rotterdam (2001), Essen (2002, 2004) i Sevilla (2003), que han afirmat el valor i potencial d’aquesta organització. L’esdeveniment és una gran oportunitat per generar reunions, contactes i negocis. La última edició va comptar amb la participació de 2000 delegacions i 1250 companyies de més de 80 països, un total de 240 periodistes acreditats i més de 35 actuacions. D’altra banda, a través el virtual Womex es complementa la fira comercial a través d’internet durant tot l’any.

 

Barcelona, 26 d’octubre de 2005

Més informació: http://www.womex.com