El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, encapçalarà la delegació catalana que viatjarà a Nova York amb motiu de la inauguració de l’exposició Barcelona & Modernity: Gaudí to Dalí al Metropolitan Museum of Art. El conseller presidirà l’acte de presentació de la mostra, que tindrà lloc el pròxim dilluns, 5 de març, a les 10 del matí (hora de Nova York).

L’exposició ha estat produïda pel Metropolitan i el museu de Cleveland, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de Caixa Catalunya. El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha col•laborat amb l’exposició amb una cinquantena d’obres. L’Institut Ramon Llull s’ha encarregat de l’edició del catàleg.

La mostra, que es podrà visitar del 7 de març al 3 de juny, s’ha pogut veure també al Cleveland Museum of Art, de Cleveland, del 15 d’octubre de 2006 al 7 de gener passat. L’exposició inclou més de 300 obres, entre pintures, escultures, dibuixos, fotografies, mobiliari, teixits, cartells, arts de l’objecte, dissenys i maquetes d’arquitectura, que van del 1888 al 1939.

L’exposició presentarà artistes de gran projecció internacional, com Picasso, Miró, Dalí o Gaudí, al costat d’altres artistes fins ara poc coneguts als Estats Units, com Rusiñol, Casas, Mir, Nonell, Pidelaserra, Togores, Jujol, Homar o Domènech i Montaner. Els comissaris de l’exposició que es presenta al Metropolitan són: Magdalena Dabrowski i Jared Goss.

Les obres s’han agrupat en nou àmbits seguint un criteri cronològic i temàtic: la Renaixença; Modernisme: pintura i escultura; Modernisme: Els Quatre Gats; Modernisme: art i societat; Modernisme: arquitectura i disseny; Noucentisme: El nou classicisme; Avantguardes per a un nou segle; Avantguardes: la ciutat racionalista, i la Guerra Civil.

En el transcurs de la presentació, al voltant de les 11 h, el conseller atendrà els mitjans de comunicació.