El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va presidir ahir la primera reunió de la taula sectorial del sector de la distribució del llibre a Catalunya, formada per representats del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa Comerç, així com per representats de l’àmbit de les cooperatives i dels llibreters.

Aquesta taula té per objectiu harmonitzar i debatre de manera conjunta sobre les diferents formes de distribució i comercialització del llibre que coexisteixen al nostre país. La reunió d’ahir va transcórrer en un clima molt positiu i va obrir una via de diàleg entre els diferents actors implicats per tal d’acostar posicions.

A la trobada hi eren presents, a més del conseller, el secretari de Cultura, Eduard Voltas; el director de l’ICIC, Antoni Lladó; a directora general de Comerç, Dolors Batallé; el director general d’Abacus, Miquel Àngel Oliva, i la presidenta del Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya, Imma Bellafont.

Entre altres, la trobada va servir per acordar de fer un informe sobre el sector de la distribució del llibre a Catalunya. Aquest informe ha de servir per objectivar i radiografiar la situació del sector a casa nostra i analitzar els reptes als quals s’enfronta en el marc de les transformacions que pateix el sector a Europa. L’informe ha de contemplar també com podria afectar la nova Llei del llibre, que actualment està en fase d’esmenes al Senat, al sector de la distribució.

La redacció de l’informe s’encarregarà en la propera reunió de treball a un equip independent d’experts. És previst que l’estudi estigui enllestit durant el darrer trimestre d’aquest any.

Barcelona, 8 de maig de 2007