El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, han signat avui dos convenis de col·laboració que estableixen una inversió conjunta d’un total de 2.100.000 euros en el període 2006-2008 destinats a les obres d’arranjament de la Suda i creació del Centre d’Interpretació al Castell del Rei o de la Suda (1.500.000 euros) i a la rehabilitació del recinte murallat del Turó de la Seu Vella (600.000). Els acords preveuen que la Generalitat i la Paeria finançaran les obres al 50%.

    El conveni per a l’execució de les obres d’arranjament de la Suda i creació del Centre d’Interpretació del Castell del Rei xifra en 1.500.000 euros el cost del projecte. Les obres consisteixen en l’arranjament del pati nord del Castell, incloent la consolidació estructural de la muralla que el delimita, i la urbanització del recinte. Així mateix, s’inclou el projecte de consolidació del talús natural al peu de la façana sud del castell, la restauració de l’edifici i la seva utilització com a espai polivalent i centre d’interpretació.

    L’acord per a la rehabilitació del recinte murallat del Turó de la Seu Vella determina una inversió plurianual de 600.000 euros. Les actuacions previstes en el conveni formen part del Pla Especial del Turó i se centraran en la consolidació estructural de les següents localitzacions: acabament de la Falsa Braga (tram comprès entre el peu del Baluard de la Reina i els pous de gel), Baluard de la Mitja Lluna i Baluard de Louvigny.

Barcelona, 7 de juny de 2006