Cultura

El conseller Tresserras inaugura l'exposició Gaudí to Dalí al Metropolitan de Nova York

query_builder   5 març 2007 19:00

event_note Nota de premsa

El conseller Tresserras inaugura l'exposició Gaudí to Dalí al Metropolitan de Nova York

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha presidit avui la presentació pública de l’exposició Barcelona & Modernity: Gaudí to Dalí al Metropolitan Museum of Art de Nova York. En l’acte també hi eren presents l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el president del MNAC, Narcís Serra, i la presidenta del Metropolitan Museum of Art, Emily Rafferty.

L’exposició ha estat produïda pel Metropolitan i el museu de Cleveland, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de Caixa Catalunya. El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha col•laborat amb l’exposició amb una cinquantena d’obres. L’Institut Ramon Llull s’ha encarregat de l’edició del catàleg.

La mostra, que es podrà visitar del 7 de març al 3 de juny, s’ha pogut veure també al Cleveland Museum of Art, de Cleveland, del 15 d’octubre de 2006 al 7 de gener passat. L’exposició inclou més de 300 obres, entre pintures, escultures, dibuixos, fotografies, mobiliari, teixits, cartells, arts de l’objecte, dissenys i maquetes d’arquitectura, que van del 1888 al 1939. El Metropolitan espera que l’exposició rebi uns 400.000 visitants.

L’exposició presenta artistes de gran projecció internacional, com Picasso, Miró, Dalí o Gaudí, al costat d’altres artistes fins ara poc coneguts als Estats Units, com Rusiñol, Casas, Mir, Nonell, Pidelaserra, Togores, Jujol, Homar o Domènech i Montaner. Els comissaris de l’exposició que es presenta al Metropolitan són: Magdalena Dabrowski i Jared Goss.

Les obres s’han agrupat en nou àmbits seguint un criteri cronològic i temàtic: la Renaixença; Modernisme: pintura i escultura; Modernisme: Els Quatre Gats; Modernisme: art i societat; Modernisme: arquitectura i disseny; Noucentisme: El nou classicisme; Avantguardes per a un nou segle; Avantguardes: la ciutat racionalista, i la Guerra Civil.

Barcelona, 5 de març de 2007

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia