El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, inaugura demà, divendres 9 de març, la Fira Agrícola i Ramadera de les Comarques de Girona, Firagri 2007, acompanyat per l’alcalde de Figueres, Joan Armangué. L’acte tindrà lloc a les 12:30 hores al recinte firal de Figueres. Seguidament, el conseller atendrà els mitjans de comunicació i visitarà els diferents estands de la Fira.

A més, en el marc d’aquest certamen, el DAR ha organitzat les següents jornades tècniques:

- Possibilitats de les produccions agrícoles per a fins energètics, divendres 9 de març, a les 09:45 hores, a la Sala d’Actes. S’informarà i s’analitzaran els principals aspectes que poden influir en el futur dels sectors del cereals i les oleaginoses a Catalunya

- Ajuts al Pla Renove 2007 de Tractors i Autopropulsats, divendres 9 de març, a les 17:00 hores, a la Sala d’Actes. Es divulgarà la modalitat d’ajuts al Pla Renove de tractors i maquinària agrícola autopropulsada.

- L’Institut Català del Crèdit Agrari: un instrument financer al Servei del món rural, dissabte 10 de març, a les 13:00 hores, a la Sala d’Actes. Es divulgaran aquestes línies d’ajut dirigides a les inversions per mantenir la competitivitat de les explotacions

- La defensa vegetal en conreu hortícoles, dissabte, 10 de març, a partir de les 16:00 hores, a la Sala d’Actes. Aquesta jornada s’organitza juntament amb Unió de Pagesos i pretén avaluar amb els assistents l’actual sistema d’assessorament i realitzar propostes de millora.

D’altra banda, el secretari general del DAR, Jordi Bertran, presidirà, també demà divendres, la cloenda de la Jornada del Porcí organitzada per JARC. La clausura tindrà lloc a partir de les 20:00 hores, a la sala d’actes de Firagri.

El DAR ha organitzat un estand on els assistents es podran informar dels productes de qualitat de la zona com la DOP Oli Empordà, DO Vi Empordà, IGP Poma de Girona. D’altra banda també es podran informar dels cursos que es duen a terme a les Escoles de Capacitació Agrària de Monells, Santa Coloma i l’IES Garrotxa. D’altra banda, al llarg de dissabte 10 de març, l’empresa pública PRODECA ha organitzat un programa de sessions de tast de productes de qualitat.