El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat de la directora dels Serveis Territorials del DAR a Lleida, Rosa Cubel, de l'alcalde de La Granadella, Pere Miquel Guiu, i del vicepresident de REGSA, Ramon Vilalta, visitarà, demà dissabte, 28 d'abril, a les 11:00 hores, l'Ajuntament de La Granadella i, posteriorment, inaugurararà diferents infraestructures viàries rurals. Es tracta del camí de les Tapiades, al terme municipal de la Granadella, i el camí de les Cabanes, al terme municipal de Maials.
Al migdia, el conseller del DAR, Joaquim Llena, acompanyat del president de la Cooperativa Agroindustrial Catalana de La Granadella, Ramon Romeu, visitarà aquesta empresa i es reunirà amb la junta rectora. A les 14:00 hores presidirà la 9ena edició de la Festa del Client que organitza la cooperativa i on es preveu l'assistència d'unes 300 persones.

Per que fa al camí de les Tapiades, cal dir que té el seu inici a 700 m del nucli de la carretera C-233 en direcció a Soleràs, donant accés al cementiri i a les explotacions agrícoles i ramaderes de la zona. Té una longitud de 1.850 m amb una amplada mitjana de 4,25 m, i en el seu origen tenia un ferm de terreny natural i no disposava de drenatges. El DAR ha invertit en l'arranjament d'aquesta via un total de 125.199,34 €

El camí de les Cabanes s'inicia al pk 0+440 de la carretera LV-7046 Maials-Almatret, i finalitza en la cruïlla amb el camí de les Vinyes. És un camí molt transitat ja que actua com a via de circumvalolació per a camions de pinso i bestiar. Té una longitud de 1.080 m amb una amplada mitjana de 4,60 m, i tampoc no es trobava pavimentat ni tenia drenatges, la qual cosa dificultava el trànsit normal dels vehicles. Les obres de millora d'aquesta via rural ha suposat una inversió per part del DAR de 76.958,39 €.


El conseller Llena també visitarà el camí de la Cooperativa a La Granadella en el qual el DAR hi va invertir, l'any 2004, 27.274 euros, igualment que al camí d'accés al Castell, amb un import de 26.669 euros.

1'3 milions d'euros invertits pel DAR en la millora de les comunicacions rurals a Les Garrigues

Precisament des de l'any 2004 el DAR està fent notables inversions per a la millora de les vies rurals a la comarca de Les Garrigues per facilitat les comunicacions tant a les poblacions de la comarca com els accessos a explotacions agràries. En total s'ha invertit més de 656.000 euros en aquestes millores.


En l'actualitat, s'està duent a terme altres obres com l'acondicionament i millora del camí d'Artesa de Lleida amb una inversió de 327.186 euros i el projecte del camí reial o de Bellpuig (en fase de redacció) amb una previsió d'inversió e 300.000 euros, ambdós al terme municipal de Juneda.

La millora de les vies rurals és un element cabdal per garantir l'equilibri territorial passa per garantir i millorar les infraestructures bàsiques del medi rural. En aquest context, el DAR dóna prioritat al Pla de Camins continuant amb l'aposta feta a l'anterior legislatura. L' objectiu se centra en poder realitzar actuacions en benefici d'uns 1.000 quilòmetres de la xarxa de camins de Catalunya durant l'actual legislatura.

Llena presidirà el dinar de la IX Festa del Client

Al migdia, el conseller del DAR, Joaquim Llena, acompanyat del president de la Cooperativa Agroindustrial Catalana de La Granadella, Ramon Romeu, visitarà aquesta empresa i es reunirà amb la junta rectora. A les 14:00 hores presidirà la 9ena edició de la Festa del Client que organitza la cooperativa i on es preveu l'assistència d'unes 300 persones.