La consellera de Cultura, Caterina Mieras, i l’alcalde de Tortosa (Baix Ebre), Joan Sabaté, han signat avui un conveni de col•laboració segons el qual el Departament de Cultura concedeix una subvenció de 40.000 euros a l’Institut Municipal d’Activitats Culturals i Turístiques de Tortosa (IMACT), per a l’organització d’Entrecultures, Festival Internacional de Teatre de Tortosa 2005. Han acompanyat la consellera el director general del Patrimoni Cultural, Francesc Tarrats, i la directora general de Cooperació Cultural, Assumpta Bailac, i el director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Antoni Sabaté. També ha estat present el director del Festival Entrecultures, Ricard Salvat.

El conveni també preveu que el Departament de Cultura farà promoció i difusió d’Entrecultures, Festival Internacional de Teatre de Tortosa, a través dels mitjans de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.

El Festival, organitzat des de l’any 2004 per l’Ajuntament de Tortosa, a través de l’IMACT, és un certamen amb marcat caràcter pluricultural d’arrels mediterrànies que enllaça amb la tradició històrica de Tortosa i amb el seu passat àrab, jueu i cristià. Ofereix produccions de diferents països com ara Israel, Egipte, Irak, Palestina, Jordània, Kuwait, Líban, Marroc, Turquia i Tunísia, entre d’altres.

Entrecultures, que se celebrarà el pròxim mes de novembre, té els seus orígens en el Festival de Teatre que va néixer als anys 80 a Tortosa, a partir d’una activitat impulsada des de l’ajuntament amb l’objectiu d’acostar a les Terres de l’Ebre els millors espectacles escènics del moment. Per tal de renovar la seva orientació i programació, l’IMACT va encarregar al dramaturg i director Ricard Salvat la reorientació del festival.

En l’edició del 2004, el Departament de Cultura va subvencionar el Festival amb 29.000 euros.

Barcelona, 13 d’octubre de 2005