Cultura

El Departament de Cultura destina prop de 1,3 milions d'euros a restaurar les esglésies de Sant Pere de Terrassa

El conseller Tresserras ha visitat avui les obres

query_builder   21 març 2007 17:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura destina prop de 1,3 milions d'euros a restaurar les esglésies de Sant Pere de Terrassa

El conseller Tresserras ha visitat avui les obres

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras ha visitat avui les obres de restauració que s’estan duent a terme a les esglésies de Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria de Terrassa, també conegudes com a esglésies de Sant Pere.

La restauració és fruit d’un acord de col•laboració entre el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, l’Ajuntament i el Bisbat de Terrassa. Les obres tenen un cost de 1.728.597 euros, dels quals el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació aporta 1.297.129. Els 431.468 euros restants són a càrrec de l’Ajuntament de Terrassa.

Les obres inclouen les següents actuacions: restauració de les cobertes de l’església de Sant Pere, restauració de l’església de Sant Miquel, passera sobre el Parc de Vallparadís, excavació arqueològica de tot el conjunt, restauració de la rectoria, restauració de l’església de Santa Maria (treballs previs) i restauració i consolidació del retaule de l’església de Sant Pere.

Les obres estan destinades a fer visitable el conjunt de les esglésies d’acord amb el seu Pla Director, fent compatible l’ús litúrgic amb la seva potenciació cultural. Segons l’acord, l’ús prioritari de l’església de Sant Pere serà litúrgic, mentre que a les esglésies de Santa Maria i Sant Miquel s’està fent una adequació museística sense que això representi cap renúncia a la celebració dels actes religiosos.

El Pla Director del Conjunt Monumental de les esglésies de Sant Pere de Terrassa, en el qual s’emmarca l’esmentat acord de restauració, va ser redactat l’any 1998 per la Direcció General del Patrimoni Cultural, l’Ajuntament de Terrassa i la Diputació de Barcelona. L’objectiu del Pla és augmentar el coneixement científic d’un dels conjunts històrics cabdals de Catalunya, procurar la seva difusió, ordenar la restauració dels edificis i l’adequació del conjunt a la visita.

Les esglésies de Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria de Terrassa són un exemple excepcional de l’arquitectura que es desenvolupà entre la tardoantiguitat i el romànic. Es tracta d’un dels pocs exemples de la tipologia de seus episcopals com a agrupacions de temples que ha conservat, des del seu origen fins a l’actualitat, aquesta configuració arquitectònica.

A més, constitueixen l’únic conjunt d’edificis religiosos del país que presenta una evolució continuada des de l’època paleocristiana fins al romànic ple, i que, per tant, revesteix una excepcional importància per a l’estudi de l’art i l’arquitectura catalana altmedieval.

Barcelona, 21 de març de 2007

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia