La consellera de Cultura, Caterina Mieras, i el president de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), Albert Bardolet, han signat aquesta tarda un conveni de col•laboració, segons el qual el Departament de Cultura destina a l’OSV dues subvencions excloses de concurrència pública per un import total d’1.925.000 euros. Mieras i Bardolet han signat el conveni aquesta tarda a Sabadell, en presència de l’alcalde, Manuel Bustos.

De l’aportació total del Departament de Cultura a l’OSV, 75.000 euros els destina la Direcció General de Cooperació Cultural i 1.850.000 euros, l’Institut Català de les Indústries Culturals, repartits en les anualitats següents: 550.000 euros el 2005, 600.000 el 2006, i 700.000 el 2007.

Les subvencions tenen per objectius: el suport al model d’orquestra estable que defineix la singularitat de l’OSV; el suport al conjunt d’activitats que anualment desenvolupa i la realització de noves gires pel territori de Catalunya, posant especial atenció en els municipis i comarques on cal ampliar l’oferta de música simfònica.

Segons l’acord, l’OSV es compromet a: dur a terme polítiques comercials basades en la qualitat artística però que alhora afavoreixin la creació i la diversificació dels públics valorant-ne sempre la viabilitat econòmica; programar autors catalans així com incloure solistes, directors i cors catalans en les seves programacions per tal de col•laborar en la dinamització del sector musical a Catalunya, i establir convenis amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, l’Escola Superior de Música de Catalunya i el Conservatori Superior de Música del Liceu, per tal de col•laborar en la inserció laboral de nous professionals.

Entre els compromisos de l’OSV previstos en el conveni, també s’inclou que l’Orquestra haurà de desenvolupar durant els anys 2005, 2006 i 2007, amb periodicitat anual, com a mínim les següents activitats: impulsar i realitzar un mínim de 92 actuacions a diferents poblacions de Catalunya, agrupades en petites temporades estables i/o en concerts. Així, l’OSV es compromet a realitzar a Sabadell una temporada d’un mínim de vuit concerts simfònics i quatre concerts-conversa, continuar realitzant el cicle Òpera a Catalunya amb un mínim de 10 funcions a Sabadell i 18 a la resta de Catalunya i realitzar un mínim de 12 sessions de concerts didàctics repartits pel territori de Catalunya.

Barcelona, 14 d’octubre de 2005