El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i el vicepresident primer del FC Barcelona, Albert Vicens, han presentat avui la campanya Lletres al camp!, organitzada per promoure les lletres catalanes, coincidint amb la Diada de Sant Jordi. El conseller ha afirmat que amb aquesta iniciativa es vol “aprofitar la capacitat d’atracció i la força mobilitzadora del Barça per acostar el món de la literatura a un públic multitudinari”.

Amb la campanya, la Generalitat i el Barça difondran una selecció d’onze títols distingits per la crítica com els millors publicats durant els darrers mesos. S’han editat opuscles informatius de la campanya amb fragments d’aquests onze títols, que sumen una proposta de lectures en els gèneres de la novel•la, el conte i la poesia.

“La literatura catalana sortirà a guanyar”

Els fullets es repartiran diumenge vinent, 15 d’abril, als assistents al partit que jugaran el FC Barcelona i el RCD Mallorca, a les 19 hores al Camp Nou. Durant la presentació, el conseller Tresserras ha dit que “diumenge la literatura catalana sortirà a guanyar” i ha manifestat la seva voluntat de què aquesta iniciativa s’estengui a d’altres clubs en pròximes edicions. El conseller també ha assenyalat que “cal un suport especial a la promoció i la distribució de la literatura catalana”.

El vicepresident del FC Barcelona ha manifestat durant la presentació que “aquest tipus d’activitats vinculades no només a l’esport són les que converteixen el Barça en més que un club”.

Aquesta serà la tercera edició de Lletres al camp!, activitat organitzada pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través de la Institució de les Lletres Catalanes, i el FC Barcelona. Els onze escriptors seleccionats i les seves obres premiades són:

 Vicenç Altaió, Santa Follia de ser Càntic. A Joan Vinyoli, Premi Cadaqués a Quima Jaume 2006

 Hilari de Cara, Absalom, Premi Josep M. Llompart Cavall Verd 2007

 Josep Maria Fonalleras, Sis homes, Premi Crítica Serra d’Or 2006

 Miquel Maria Gibert, La victòria de la creu, Premi Joan Crexells 2007

 Joan Margarit, Càlcul d’estructures, Premi Crítica Serra d’Or 2006

 Eduard Márquez, La decisió de Brandes, Premi de la Crítica Espanyola 2007

 Biel Mesquida, Els detalls del món, Premi Nacional de Literatura 2006

 Imma Monsó, Un home de paraula, Premi Salambó 2007

 Sergi Pàmies, Si menges una llimona sense fer ganyotes, Premi Ciutat de Barcelona 2007 – Lletra d’Or 2007

 Ponç Pons, Nura, Premi de la Crítica Espanyola 2007

 Albert Sánchez Piñol, Pandora al Congo, Premi Crítica Serra d’Or 2006

En la roda de premsa també hi han estat presents el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo; la directiva del FC Barcelona, Claudia Vives-Fierro; la directora de Projectes Internacionals de la Fundació FCB, Marta Segú, així com els escriptors Vicenç Altaió i Eduard Márquez en representació de l’onze inicial de les lletres catalanes del darrer any.

Barcelona, 12 d’abril de 2007