Les obres de la nova seu de la Filmoteca de Catalunya al Raval de Barcelona començaran el pròxim mes de febrer i es preveu que estiguin enllestides a principis de 2009. El projecte, que ha estat adjudicat a l’empresa Constructora Familiar SA, compta amb un pressupost d’11.794.338,95 euros.

La nova seu de la Filmoteca de Catalunya s’instal•larà al bell mig del Raval, a la plaça Salvador Seguí, limitada pels carrers Sant Pau, Espalter i San Josep Oriol. L’edifici, de 6.000 metres quadrats, agruparà els serveis que fins ara estan dispersos en tres punts diferents de la ciutat.

La nova seu central comptarà amb dues sales de projecció, amb 400 i 200 butaques respectivament, acollirà l’arxiu i el banc d’imatges i disposarà d’un ampli espai per a la biblioteca i cabines de visionat. El nou espai integrarà també les oficines, dos espais per a exposicions, àrees d’emmagatzematge per a llibres, discos i d’altres documents, i un vestíbul amb recepció, taquilles, llibreria, cafeteria i espais adjacents.

Barcelona, 27 de desembre de 2006