Com a resultat dels controls efectuats en compliment del programa permanent de vigilància dels Departaments d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural i de Salut s’ha verificat que el marisc de la zona CAT1-05 (Badia del Fangar i Golf de l’Ampolla) ha donat positiu en el bioassaig de DSP (toxina diarreica). Per aquest motiu, avui s’ha resolt tancar la zona per a l’extracció de marisc.

D’acord amb el Pla de seguiment, s’ha traslladat la resolució a les Confraries de Pescadors de l’àmbit afectat (Sant Carles de la Ràpita, Deltebre, l’Ampolla i l’Ametlla de Mar), les Associacions de Productors, les Capitanies i Autoritats Portuàries, les forces de seguretat, la Direcció General de Salut Pública, l’Agència Catalana de l’Aigua, la Direcció General de Ports i Transports i altres Autoritats, així com als Centres d’Expedició i Depuració de mol•luscs de Catalunya.

Els mecanismes de vigilància i control que s’estan duent a terme asseguren la salubritat dels bivalves que es comercialitzen pels circuits habituals. Per tant, el marisc que es troba actualment al mercat no suposa cap risc per a la salut dels consumidors.