El responsable del DAR ha presidit la cloenda del seminari organitzat per Prodeca “Com fer negocis a Xina”

 El conseller d’Agricultura viatjarà el proper mes de juliol a la Xina amb empreses catalanes

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha presidit avui la cloenda del seminari “Com fer negocis a Xina”, organitzat per Prodeca i adreçat al sector agroalimentari.

El conseller Llena ha explicat que “Catalunya necessita créixer per garantir el seu futur i el de les seves empreses” i des de Prodeca “hem fet un pas més en aquesta direcció” en l’organització d’aquest seminari.

Segons el responsable del DAR, la Xina ha assolit un èxit espectacular en el seu desenvolupament econòmic i ha passat a tenir un paper cada cop més significatiu en l’economia mundial. “La seva situació present, i el que ens espera en el futur més immediat, és plena de reptes i oportunitats”, ha afegit Llena. També la seguretat alimentària, el desenvolupament rural per al proveïment d’aliments i l’increment de la ingesta de proteïnes d’origen animal són àmbits prioritaris per a l’Administració xinesa, i són també àmbits “on les nostres empreses poden participar, sigui mitjançant operacions d’exportació, sigui mitjançant inversions”.

Per Llena, és important tenir en compte “no entrar en el mercat amb massa precipitació, sense estar del tot preparats i hem de conèixer cap a on ens dirigim amb una actitud prudent”. I per això “oferim al sector agroalimentari, entès de forma global, el nostre suport a través de Prodeca i d’aquest seminari que és una bona manera d’encarar aquest repte”.

 En el decurs del seminari s’ha fet una aproximació al mercat xinès, s’ha parlat de les estructures jurídiques d’implantació en aquest país asiàtic i dels recursos humans: el perfil d’expatriat a Xina. Prèviament, s’ha lliurat l’estudi de mercat “La Xina de les tres gorges: Sichuan, Chongqing i Guizou”, elaborat per la Cambra de Comerç de Barcelona.

Relacions DAR-Xina

Conscients de la importància econòmica que la Xina ha assumit a nivell mundial, el DAR, a través de Prodeca, fa temps que treballa en estudiar el mercat xinès i les possibles potencialitats econòmiques que pot representar a nivell agroalimentari aquest país.

En aquest sentit, durant el període 2007-2009 es durà a terme el Pla Xina per al Sector Agroalimentari, en el qual s’actuarà a Beijing, Xangai i Sichuan. D’altra banda, el DAR ha participat a la Fira Sial Xina, a Xangai, a través d’un estand institucional on han estat presents Bodegues Pinord (Vilafranca del Penedès) i Cafè Rovi (Sant Boi de Llobregat). I, ha organitzat, a través de Prodeca, la missió comercial de Borges per a futures inversions a la Xina.

Precisament, al mes de juliol, el conseller Llena es desplaçarà a la Xina amb empreses catalanes per participar a una missió comercial organitzada per Prodeca.

Fotografia: El conseller Llena, el president de Prodeca, Josep Pau, i la consultora sòcia de la firma Monli Àsia, Mònica Li.

14 de maig de 2007