"Em costa molt entendre l'estratègia d'unió de pagesos. Definitivament aquest sindicat s'ha de fer gran, sortir de la instal.lació contínua en la queixa i la manifestació, i començar a fer propostes en positiu". Així s'ha expressat aquest matí el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, en referència directa a la manifestació convocada per la Unió de Pagesos, demà, a la Fira de Sant Josep de Mollerussa.

El conseller Llena ha recordat que aquesta mateixa setmana es va reunir amb la totalitat de membres de la Permanent de la Unió de Pagesos acompanyat d’alts càrrecs del DAR, “durant les 4 hores que va durar la trobada, no ens van dir res d’aquesta manifestació ni de possibles reivindicacions”. Llena ha afegit que en aquesta reunió es van tractar obertament des dels plantejaments que afecten el Pla de Desenvolupament Rural, passant per la crisis del sector de l’avellana, i “tots els temes que el sindicat va creure necessari en una actitud ferma de mantenir un diàleg constant i valent sobre les necessitats reals del sector agrari”.

El conseller s’ha mostrat molest perquè “sempre les concentracions afecten les fires de Lleida: al setembre Sant Miquel, ara Mollerussa. Hi ha fires a tot Catalunya i no és just que sempre l’objectiu se centri en les mostres més prestigioses de les comarques de Ponent”.

Llena ha estat taxatiu en afirmar que “tots volem un país, endreçat i equilibrat, però per damunt de tot hem saber comunicar que estem orgullosos de la feina i els productes dels nostres pagesos i ramaders, cosa que no aconseguirem si ens instal.lem en la cultura del queixar-se per tot i davant de tot”.

El conseller ha indicat que “el DAR, malgrat tot, continua apostant per l’actitud de diàleg permanent”.

16 de març de 2007