El responsable del DAR s’ha reunit amb membres de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat del director general de Pesca i Acció Marítima, Martí Sans, s’ha reunit avui a Barcelona amb representants de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors.

En el decurs de la reunió, el conseller Llena ha afirmat que des del departament que encapçala “s’escoltaran i s’estudiaran totes les noves iniciatives que presenti el sector per tal de potenciar la comercialització del peix”, ja que “un dels nostres reptes és aconseguir un veritable reconeixement diferenciat del Peix de la Costa”, ha afegit el conseller. En aquest sentit, Llena ha explicat que el sector pesquer català està reconegut arreu per la seva professionalitat i per la qualitat del producte que proporciona als consumidors, però que també és cert que la seva capacitat extractiva no dóna resposta a la demanda –entre el 20-25%- dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. “Aquesta realitat comporta que siguem un país importador” i per tant, cal aconseguir aquest reconeixement del nostre peix.

Davant aquest context, el responsable del DAR ha explicat que des del departament s’executarà una política de gestió dels recursos pesquers basada en el binomi rendibilitat-sostenibilitat, articulada entorn de les confraries de pescadors, ja que són “una garantia per al bon funcionament del sector, tant des del punt de vista logístic com social”.

 En la primera trobada oficial amb la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, Llena ha explicat que durant aquesta legislatura des de l’Administració agrària catalana es vetllarà per dur a terme una pesca més qualitativa que quantitativa, per una ordenació de la flota que permeti donar respostes positives al repte del preu dels carburants, per un comportament més empresarial del sector i per una complementarietat de subministrament al mercat amb una aqüicultura potent i sostenible.

D’altra banda, al llarg d’aquesta primera trobada, els representants de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors han exposat al conseller una sèrie d’aspectes que preocupen al sector, com ara els ajuts de “mínims” per subvencions als costos del gasoil fins a un màxim de 3.000 euros per beneficiari que atorga el MAPA, les sancions de les caixes blaves en les embarcacions d’arrossegament, entre altres.

Llena ha afirmat que “prenia nota” de totes aquestes peticions i que des del DAR s’estudiaran totes les vies possibles per tal de poder trobar solucions coherents i constructives. 10 de gener de 2007