El responsable del DAR assistirà demà a un sopar previ a la inauguració amb membres de Deltamed i de la Junta del Canal de la Dreta de l'Ebre

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, presidirà dimecres, dia 28 de febrer, la inauguració del 150è aniversari del Canal de la Dreta de l'Ebre.

D'altra banda, Llena presidirà demà dimarts, dia 27 de febrer, un sopar previ als actes d'inauguració del 150è aniversari amb membres de Deltamed i de la Junta del Canal de la Dreta de l'Ebre (Hotel Miami Mar.Passeig Marítim 18-20. Sant Carles de la Ràpita).

La Comunitat de Regants de la Dreta de l'Ebre aplegarà experts internacionals i professionals qualificats en la gestió de l'aigua en el congrés científic Història, gestió i nous usos de les canalitzacions i dels paisatges de regadiu, dins els actes del 150è aniversari de la fundació de l'entitat. El congrés, que se celebrarà els pròxims 28 de febrer i 1 de març, vol fer balanç de la història de la Comunitat i els reptes de futur dels regadius i l'agricultura.

El congrés s'estructurarà en tres blocs de sessions. La primera, sota el títol "Història i futur del Delta de l'Ebre", analitzarà els antecedents, la situació econòmica actual i els reptes de futur d'aquesta zona. La segona sessió preveu abordar "l'Agricultura en els regadius del deltes". El Secretari General del DAR, Jordi Bertran, participarà en aquesta segona sessió amb una ponència sobre la sostenibilitat econòmica dels regadius del Delta. L'última sessió tractarà el tema de "l'Aigua, biodiversitat i desenvolupament sostenible dels deltes". En aquest apartat s'analitzaran els reptes dels deltes del Mediterrani, el paper de l'associació Deltamed i el paper de les comunitats de regants en la gestió de l'aigua.


CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:Inauguració del 150è aniversari del Canal de la Dreta de l'Ebre
DIA:Dimecres, 28 de febrer de 2007
HORA:11:15 hores
LLOC:Seu de la Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l'Ebre
Passeig Canal, 43-49
Amposta

26 de febrer de 2007