El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha explicat avui, en el marc de Firagri a Figueres, que el Departament està a punt de finalitzar el projecte de redacció de la modernització del regadiu del marge dret de la Muga. Aquest reg permetrà la millora de regadiu de 486 hectàrees a l’Alt Empordà. Aquest projecte forma part de les actuacions que té previstes el DAR a la zona de la Muga.

Està previst construir una canonada de 2,2 quilòmetres des de la Bassa del Far fins a la sèquia Figueres-VI i d’una bassa a la sèquia de Vilabertran-I, amb una canonada de 2,5 quilòmetres. La inversió serà de 3,3 milions d’euros. Tal i com ha afegit el conseller Llena, “en la modernització d’aquest regadiu es vol optimitzar l’ús de l’aigua i generar-ne estalvi en aquesta zona de l’Alt Empordà” i ha remarcat que “es tracta d’una reivindicació històrica i en dos o tres anys ja podrà arribar aigua a les finques”.

En la inauguració de Firagri el conseller també ha traslladat al sector que la feina dels agricultors i ramaders és imprescindible per mantenir el país endreçat i generar productes de qualitat pel conjunt de Catalunya: “tenim futur, hi ha esperances; no ens hem de mirar el melic ni plorar, sinó ser valents; passar de la queixa al projecte”, ha recalcat Llena.

En el marc d’aquest certamen, el DAR ha organitzat diferents jornades tècniques i aquesta tarda, a partir de els 20:00 hores, el secretari general del DAR, Jordi Bertran, presidirà la cloenda de la Jornada del Porcí organitzada per JARC a la sala d’actes de l’Hotel Figueres Park. El DAR ha organitzat un estand on els assistents es podran informar dels productes de qualitat de la zona com la DOP Oli Empordà, DO Vi Empordà, IGP Poma de Girona. D’altra banda també es podran informar dels cursos que es duen a terme a les Escoles de Capacitació Agrària de Monells, Santa Coloma i l’IES Garrotxa. D’altra banda, al llarg de dissabte 10 de març, l’empresa pública PRODECA ha organitzat un programa de sessions de tast de productes de qualitat.

Nova oficina comarcal a l’Alt Empordà

D’altra banda, el conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha inaugurat aquest matí la nova seu de la Oficina Comarcal del DAR a l’Alt Empordà, situada a Figueres. Aquesta nova seu, al carrer Muntaner, és un edifici de dues plantes que compta amb 21 treballadors.

D’altra banda, està previst que, d’aquí dos anys, aquesta seu es traslladi a un nou edifici situat al solar Les Sitges, al carrer Nou 199 de Figueres. Tindrà una extensió de 5.432 m2. i s’anomenarà La Casa de l’Agricultura de l’Empordà que, a més d’acollir l’oficina comarcal, també serà un Hotel d’entitats agràries de l’Empordà.

Tal i com ha remarcat el conseller Llena “cal una administració propera a la ciutadania que satisfaci les necessitats dels agricultors de manera eficient, que reforci la vocació de servei del DAR i, al mateix temps, que siguin espai de diàleg i interrelació entre l’administració i les necessitats del territori”.