Jordi Esclusa i Casamont és, a partir d’avui, el nou director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR). D’altra banda, Joan Barniol, fins ara el director d’aquests Serveis, passarà a ser subdirector d’Estratègia Rural del DAR, de nova creació davant la reestructuració del DAR.

Jordi Esclusa, nascut a Les Franqueses del Vallès el 1954, és llicenciat en Veterinària per la Universitat de Saragossa i funcionari del cos de titulars superiors de la Generalitat de Catalunya des del 1985. Des del 1986 va ser cap de l’oficina comarcal del DAR al Bages i, des del 2006 fins l’actualitat, Cap del Servei de Gestió Territorial del DAR. Té una llarga experiència com a veterinari en diferents cooperatives de la comarca del Bages.

Les principals funcions del nou director dels Serveis Territorials a Barcelona són dirigir i executar a nivell territorial els programes aprovats pel DAR, el suport i la supervisió de les funcions de les oficines comarcals i representar el DAR en el seu àmbit territorials, entre d’altres.

D’altra banda, Joan Barniol i Garriga, nascut a Casserres el 1956, serà el subdirector general d’Estratègia Rural, dins la Direcció General de Desenvolupament Rural. Barniol, que des del gener de 2005 ha estat director dels Serveis Territorials del DAR a Barcelona, és enginyer agrònom per la Universitat Politècnica de Madrid. Des del 1987 és funcionari del cos superior de la Generalitat de Catalunya i ha treballat com a cap en diferents serveis del DAR.

Les principals funcions del subdirector d’Estratègia Rural seran executar i fer el seguiment dels Plans de Desenvolupament Rural, impulsar el Contracte Global d’Explotació, gestionar el pla d’assegurances agràries i coordinar la implantació del Pagament Únic.

1 de març de 2007