La directora general d’Agricultura, Ramaderia i Innovació del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Montserrat Gil de Bernabé, acompanyada del president de l’empres pública Promotora d’Exportacions Catalanes SA (PRODECA), del DAR, presideix la delegació catalana que participa des d’avui i fins el proper dia 18, a Nuremberg, en el saló mundial Biofach, dedicat exclusivament a la producció ecològica.

Gil de Bernabé i Josep Pau visitaran, divendres, 16 de febrer, les empreses catalanes que hi exposen i, a partir de els 12:00 hores, participaran en una degustació de productes ecològics catalans a l’estand del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), consistent bàsicament en carn de vedella (carpaccio i roast beef); embotits: llonganissa, fuet, llom curat, bull blanc i negre; olis: oli d’oliva verge extra ecològic Terra Alta i Les Garrigues; cava, i vi negre Penedès. Tot seguit, a les 14:00 hores, tindrà lloc el lliurament del premi argent a l’oli de Molí Els Torms per part de l’Associació d’Agricultors d’Alemanya, i al vespre el sopar amb els expositors. En el decurs d’aquesta jornada, Gil de Bernabé es reunirà amb el subdirector de Qualitat i Agricultura Ecològica del MAPA, Clemente Mata Moreno, i amb el conseller d’Agricultura de l’ambaixada d’Espanya a Alemanya, Eduard Dies Batiar.

El DAR, a través de PRODECA, ha organitzat la participació catalana en aquest certamen. La col•laboració entre Prodeca i el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) ha propiciat la participació destacada en aquest saló en les últimes edicions.

Biofach és el saló internacional monogràfic de producte ecològic, que aplega expositors de tot el món, i convoca gairebé 18.000 visitants de més de 75 països. En aquest sentit, esdevé la més important manifestació de producció ecològica que se celebra a Europa, i aplega una panoràmica completa de productes, des de la producció i certificació fins a la transformació i la comercialització. A més, s’hi organitzen seminaris, workshops i conferències sobre els temes de més actualitat de l’agroalimentació ecològica.

Les empreses participants són Alisana, de Granollers; Azimut, de Font-Rubí; Biomas, de Barcelona; Cal Valls, de Vilanova de Bellpuig; Chocolates Solé, de Barberà del Vallès; Eco Aliment SL, de Dosrius; Ecològica dels Pirineus, de Pobla de Segur; Embotits Biomonts, de Sant Joan de les Abadesses; Fruit Nature, de Riba-roja d’Ebre; Insalim, de Masquefa; Mapryser, de Barcelona; Molí dels Torms, d'Els Torms; Oleander, de Vinyols i els Arcs; Paño Nature SL, d'Alcover; i Vinya L’Hereu de Seró, de Seró-Artesa de Segre.

En el decurs del certamen, Albet i Noya rebrà els següents guardons corresponents al concurs Biofach de vins, que va tenir lloc al novembre: Dolç Adrià 2003 Medalla d’or, Pinot Noir-Merlot Clàssic 2006 Medalla de plata, i Syrah Col•lecció 2001 Medalla de plata. A més, s’atorga recomanacions a aquests vins: Cava brut 21, Cava Brut, Lignum Negre 2004.

15 de febrer de 2007