El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha publicat avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) les resolucions per les quals es declara la fermesa de les bases definitives de la concentració parcel•lària de la zona regable dels termes municipals de Puigverd d’Agramunt, Plans de Sió, Torrefeta i Florejacs, i Ossó de Sió.

Es tracta d’actuacions que s’insereixen en el marc de la zona regable que comprèn el canal Segarra-Garrigues, sector 3, i afecten un total de 7.503 hectàrees, corresponents a 875 propietaris.

La concentració parcel•lària afectarà, en el cas de Puigverd d’Agramunt, a un total de 1.519 hectàrees de 238 propietaris; en el cas de Plans de Sió, a 2.977 hectàrees de 379 propietaris; a 2.593 hectàrees de 221 propietaris del terme municipal d’Ossó de Sió; i a 414 hectàrees de Torrefeta i Florejacs, pertanyents a 37 propietaris.

A partir d’ara s’iniciarà la fase de reorganització de la propietat, pas previ per emprendre l’execució de la xarxa de reg corresponent a aquestes parcel•les.

A més, i a banda del Segarra-Garrigues, el DAR també publica avui al DOGC la resolució per la qual s’aprova les bases definitives de la concentració parcel•lària de la zona regable del terme municipal d’Ivars de Noguera, que afecta una superfície total de 834 hectàrees, corresponents a 126 propietaris. Els interessats poden interposar recurs d’alçada en el termini de trenta dies hàbils.

L’administració catalana impulsa concentracions parcel•làries arreu del territori català en tractar-se, a més d’una eina per facilitar l’execució de nous regadius i la modernització dels ja existents, d’un procés que permet augmentar la superfície de les explotacions beneficiades, abaratir els costos de producció, millorar la rendibilitat i, així, fer-les alhora més competitives.

07 de febrer de 2007