El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat del secretari general, Jordi Bertran, ha visitat aquesta tarda les oficines del sindicat agrari Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), a Barcelona, on s’ha reunit amb el president de JARC, Josep Maria Jové, i membres del Comitè Executiu d’aquest sindicat agrari.

En aquesta primera reunió com a conseller amb la cúpula de JARC, Llena ha explicat que està duent a terme una ronda de converses amb les organitzacions agràries i cooperatives de Catalunya per informar de les principals línies d’actuació del departament, i potenciar una relació fluïda amb totes elles. Segons el titular del DAR,  “seguirem amb la política i voluntat de diàleg amb tot el sector, amb qui cal comptar per dur a terme amb èxit els objectius que ens hem marcat”. Com ha remarcat Joaquim Llena, “l’Administració ha d’estar al servei del sector, simplificant i agilitzant els tràmits, per contribuir alhora a una millor gestió, i a l’òptim progrés i viabilitat de futur d’aquest. Cal tenir present que ens hem de moure amb criteris empresarials i de major competitivitat”.

D’altra banda, el conseller ha explicat la nova reestructuració del departament que encapçala i ha manifestat que el Govern seguirà apostant per l’agricultura i continuarà invertint-hi, com a sector clau per tal de mantenir la sostenibilitat, viabilitat, progrés i riquesa d’un país. “Hem de fer un esforç important en tot el que fa a la comercialització, innovació i transformació”, ha indicat Llena. En aquesta línia, també ha destacat que el canvi de nom de la conselleria i la nova reestructuració vol traslladar a la ciutadania que la política agrària del Govern català és global: es tracta d’atorgar major èmfasi a tota la cadena de producció, d’aglutinar tot el sector agroalimentari en un sol paraigües i es posa en evidència l’estreta vinculació existent entre la producció, la transformació i la comercialització, mostrant així el seu important pes en l’economia catalana.

27 de desembre de 2006