El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat del director general de Pesca i Acció Marítima, Martí Sans, es desplaçarà demà dimecres, 25 d’abril, a Brussel·les per assistir a la fira European Seafood Exposition, que té lloc fins el 26 d’abril.

A les 12.30 hores, el conseller atendrà els mitjans de comunicació a l’estand de PRODECA, ubicat al Hall 7, per detallar la participació empresarial catalana a l a Fira i exposar també els resultats de la reunió mantinguda entre el director general de Pesca i Acció Marítima, Martí Sans, el president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, Vicent Balagué i el Director General de Pesca de la Comissió Europea, Franco Biagi, sobre l’aplicació del Reglament de la Mediterrània, i en concret, la protecció pesquera que estableix la Xarxa Natura 2000 en aquest reglament.

A les 13.00 hores, el conseller es desplaçarà a l’estand del FROM per reunir-se amb la ministra d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Elena Espinosa. Posteriorment, el conseller visitarà les 12 empreses catalans presents a la Fira.

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes SA (PRODECA), ha organitzat la participació catalana en aquest certamen amb un estand de 224 metres quadrats, on són representades dotze empreses del sector dels productes del mar. Es tracta de la primera participació agrupada sota l’estand de Catalunya.

European Seafood Exposition és el més gran esdeveniment firal d’Europa pel que fa als productes del mar, equipaments, tecnologia i processos, amb una participació de més de 1.200 empreses expositores i visitants de més de 130 països, concentrant l’oferta i demanda global de peixateria i fruits del mar. Aquesta fira és un importantíssim punt de trobada per majoristes i minoristes del peix i marisc de tot el món, però fonamentalment de compradors i venedors europeus.

Dins de la fira hi ha també la European Seafood Processing, varis pavellons dedicats a la maquinària en general, i molt especialment a la maquinària de transformació i manipulació de peix i marisc. Expositors de tot el món seran presents per mostrar tot tipus de productes del mar, supermercats, hipermercats, restaurants, cadenes comercials, llotges, distribuïdors i importadors - exportadors, així com un gran nombre de serveis relacionats amb l’equipament, maquinària per al processament industrial, embalatges, recipients, transport, etc. 

24 d’abril de 2007