El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat de la directora dels Serveis Territorials del DAR a Lleida, Rosa Cubel, ha visitat avui la central de manipulació de Fruits de Ponent, a Alcarràs, i s’ha reunit amb el seu Consell Rector.

Aquesta societat exporta el 55% de la seva comercialització, amb una clara orientació als mercats europeus. L’objectiu estratègic és arribar directament el més a prop possible del consumidor, amb l'objectiu d'aconseguir un major coneixement del mercat, així com una millor valorització dels nostres productes i major rendibilitat pels nostres productors. Per fer front a aquest mercat global, Fruits de Ponent prioritza la certificació de la producció, el respecte mediambiental, així com el compliment de les exigències i protocols de qualitat exigits pel mercat internacional, disposant d'Eurepgap, BRC, ISO 9001:2000, Tesco Natur Choice, Producció Integrada.

El conseller ha destacat el compromís del Departament amb el sector fructícola català i amb la seva promoció i internacionalització, i en aquest sentit ha recordat que aquesta setmana un total de 15 empreses catalanes productores i comercialitzadores de fruita, nou de les quals lleidatanes, participen a la fira Fruit Logística, que se celebra a Berlín. PRODECA, empresa pública del DAR, organitza la participació catalana en aquest saló internacional amb un estand, en col•laboració amb Catalonia Qualitat i Asofruit. Val a dir que Fruits de Ponent és, precisament, una de les empreses lleidatanes participants.

Es tracta, com ha explicat Llena, d’una altra actuació en “la línia, consolidada pel Departament, de promocionar les produccions de fruita, i alhora les empreses presents podran establir i consolidar contactes comercials amb els visitants, professionals, que arriben de més d’un centenar de països, de l’àmbit de la comercialització, la importació i la distribució”.  Val a dir que, tot i l’àmplia representació estrangera, Alemanya és el país de més influència d’aquesta fira, i també un mercat d’interès per a les produccions de fruita i les indústries relacionades. Així es desprèn de les estadístiques, que situen Alemanya com la segona destinació de les exportacions catalanes de fruita, després de França.

05 de febrer de 2007