El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, inaugurarà demà dissabte, a les 18:00, al pavelló firal, la Fira de Balaguer, que enguany celebra paral.lelament el XIVè monogràfic de la construcció i l'habitatge, la XXa mostra de coques de recapte i samfaina, i una jornada d'apicultura impulsada pel DAR ja que la Fira de Balaguer es fonamenta en la potenciació del sector alimentari amb una cabuda especial per a l'alimentació natural i artesana, i també en el sector de la construcció i l'habitatge.
De fet el Departament d'Agricultura participa activament en el desenvolupament d'aquesta fira de la capital de la Noguera. D'una banda, amb un estand institucional que es realitza a través de l?empresa pública del DAR, PRODECA, on es donaran es donaran a conèixer les línies d'actuació del DAR, i concretament els serveis de l'Oficina Comarcal de La Noguera. També es farà difusió de lles Escoles de Capacitació Agrària de Vallfogona de Balaguer i d'Alfarràs, així com de les actuacions del DAR en matèria de regadius (Algerri-Balaguer i Segarra-Garrigues). Els productes alimentaris de qualitat de les comarques de Lleida també tindran una especial rellevància a l'estand del DAR.

L'estand del DAR està configurat en una illa en la qual s'hi destinen diferents espais: el primer per a la promoció global del DAR; al segon s'hi ubicarà els Apicultors de la zona, i es comptarà amb la Carpa de la Mel per poder veure les arnes de les abelles i l'activitat dels apicultors. En un altre espai si situarà l'Aula de Tastos on es realitzarà:

Diumenge 29 d'abril - 19:00 h. Tast d'Olis de les DOP catalanes, a càrrec de membres del Panell de Tast d'Olis de Catalunya.
Dilluns 30 d'abril - 19:00 h. Tast de vins de la DO Costers del Segre.

Com a punt àlgid de la Fira de Balaguer, el dilluns dia 30 s'ha programat un sopar en el que es podran degustar els productes de qualitat de les comarques de Lleida. En aquest àpat hi seran presents productes de la DOP Pera de Lleida, DOP Oli Garrigues, DOP Mantega de l'Alt Urgell-Cerdanya, DOP Formatge de l'Alt Urgell-Cer4danya, IGP Torró d'Agramunt, IGP Vedella dels Pirineus, Consell Català de la Producció Integrada, Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), Apicultors Lleidatans Associats, Gremi de Forners de les Terres de Lleida i Vins de la DO Costers del Segre.

D'altra banda, ja que la Fira de Balaguer s'ha marcat l'objectiu de donar a conèixer els productes de la comarca i recuperar l'esperit de la Fira de la Mel que va néixer els anys 80, els dies 28 i 29, fruit de la iniciativa del DAR al costat de la mateixa fira i l'associació d'Apicultors Lleidatans, es durà a terme la Jornada Tècnica de la Mel on es divulgaran els sistemes de producció i les propietats de la mel, a més d'un taller on es podrà veure tot el procés d'extracció de la mel i les degustacions, anteriorment esmentades, a l'estand del DAR.


27 d'abril de 2007