El DAR atorgarà 0,5 euros per vot vàlid obtingut i 3.100 euros per membre de cambra elegit


El Govern de la Generalitat ha aprovat avui el decret pel qual es regulen les subvencions i les despeses en les eleccions a Cambres Agràries, previstes pel proper 25 de febrer. D’aquesta manera s’actualitza el decret de 1994 i s’incrementa un 30% els diners que lliura l’Administració a les organitzacions agràries. Així doncs, el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) lliurarà un import màxim de 327.250 euros, en concepte de despeses, tenint en compte el cens electoral i el nombre de membres electes.

 

Tal i com ja es va acordar amb els representants de les organitzacions agràries a la Taula de Foment celebrada el passat 19 de desembre, el Govern ha aprovat avui que el DAR lliurarà 0,5 euros per vot vàlid obtingut per a cada candidatura que hagi obtingut, com a mínim, un membre elegit; i 3.100 euros per membre de cambra elegit.

 

Les Cambres Agràries són uns organismes de consulta de l’Administració agrària i la seva funció bàsica és mesurar la representativitat de les organitzacions professionals agràries durant un període de 4 anys. Les eleccions s’organitzen cada 4 anys i s’elegeixen 25 membres  per cada cambra agrària. A Catalunya hi ha un total de 4 cambres, una per cada demarcació catalana.

 

Les últimes eleccions a Cambres Agràries van ser l’1 de desembre de 2002 i van donar com a resultat que les organitzacions més representatives serien Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l’Associació Agrària de Joves Agricultors – Associació Empresaris Agraris de Lleida (ASAJA-AEAAL). Aquestes organitzacions han representat, doncs, els interessos econòmics i socials dels agricultors i ramaders en els organismes oficials de consulta de l’Administració, és a dir, a les Taules Sectorials, la Taula de Foment i Modernització Agrària i Rural i la Taula de Concertació.