El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, a través de l’empresa pública PRODECA, prepara enguany la participació de les empreses catalanes en 19 fires internacionals dedicades al sector d’alimentació i begudes.

Aquesta oferta es complementa amb l’organització de missions comercials a diferents països, com Hongria, Rússia, Corea, Japó, Algèria, Líbia, Estats Units, Canadà, Índia, Xina, Síria i Jordània, en funció de les necessitats concretes dels diferents sectors empresarials.

PRODECA, que té com una de les missions prioritàries el suport a la promoció comercial exterior del sector agroalimentari, posa a disposició del teixit empresarial aquest programa d’actuacions, encaminades a donar suport a la presència i consolidació internacional de la producció catalana, d’acord amb les polítiques dissenyades pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural.

Calendari de Fires Internacionals 2007

IPM - Essen (Alemanya) del 25 al 28 de gener

Saló monogràfic dedicat a la planta, la flor ornamental i l’arbustiva.

Fruit Logística - Berlín (Alemanya) del 8 al 10 de febrer

Saló internacional monogràfic dedicat al marketing de fruites i hortalisses. Participació en col•laboració amb Catalonia Qualitat i Asofruit.

Salon du Vegetal - Angers (França) del 21 al 23 de febrer

Saló del sector dels vegetals i horticultura, centre de negocis entre productors i compradors professionals, tant nacionals com internacionals.

Prodexpo - Moscou (Rússia) del 12 al 16 de febrer

Fira internacional de l’alimentació, de periodicitat anual, plataforma de contacte amb els mercats de Rússia i els països de l’entorn.

Biofach - Nüremberg (Alemanya) del 15 al 18 de febrer

Saló internacional de producte biològic, convoca gairebé 18 mil visitants de més de 75 països. Participació en col•laboració amb el CCPAE.

Prowein - Düsseldorf (Alemanya) del 18 al 20 de març

Fira Internacional de Vins i espirituosos, dirigida exclusivament als professionals. S’ha consolidat com una de les fires més importants del sector a Europa.

Foodex - Tòquio (Japó) del 13 al 16 de març

Saló Internacional d’alimentació i begudes més important del Japó amb influència en  el mercat asiàtic. Un dels punts d’entrada per als productes agroalimentaris en aquella àrea.

Gourmets - Madrid (Espanya) del 16 al 19 d’abril

Saló dedicat als productes gourmet i delicatessen. Els visitants són professionals de la hostaleria i la distribució de producte gourmet de Madrid i centre peninsular, a més d’operadors estrangers, sobretot europeus, del mateix segment de producte.

European Seafood Exposition - Brussel•les (Bèlgica) del 24 al 26 d’abril 

Saló internacional i punt de trobada dels representants del sector dels productes del mar. Congrega anualment compradors, venedors, agents, supermercats i minoristes que volen trobar les novetats que presenta la indústria.

Alimentaria - Lisboa (Portugal) del 27 al 30 de maig

Saló internacional d’alimentació i begudes, màquines i equipaments per a la indústria alimentària. Periodicitat biennal. Adreçat exclusivament a professionals.

London Wine - Londres (Gran Bretanya) del 22 al 24 de maig

Saló monogràfic dedicat al vi, de periodicitat anual. Adreçat exclusivament a professionals, és una de les principals trobades del sector a la Gran Bretanya.

Alimentaria - Ciutat de Mèxic (Mèxic) del 6 al 8 de juny

Saló internacional d’alimentació i begudes adreçat exclusivament a professionals. De periodicitat anual, és l’únic certamen mexicà que reuneix l’oferta de tots els sector de l’alimentació i les begudes.

Vinexpo - Bordeus (França) del 17 al 21 de juny Saló internacional de referència per al vins i espirituosos, únic esdeveniment mundial que reuneix tots els agents d’aquest sector. De periodicitat biennal, està adreçat exclusivament a professionals.

Fancy Food - Nova York (USA) del 8 al 10 de juliol

Una de les més importants fires d’alimentació gourmet als Estats Units, acull 2400 expositors, del quals 1.800 són dels Estats Units. S’hi exhibeixen 70.000 productes de la gastronomia mundial.

Polagra - Poznan (Polònia) del 15 al 19 de setembre

Saló d’alimentació, la cita més important per a aquest sector a Polònia i l’àmbit centreeuropeu. De periodicitat anual, convoca professionals d’aquest sector.

Anuga - Colònia (Alemanya) del 13 al 17 d’octubre Saló internacional de l’alimentació i begudes, el més important esdeveniment d’aquest sector que se celebra a tot el món. De periodicitat biennal, convoca professionals de tots els continents, com a visitants i com a expositors, a la cerca de les novetats de la indústria.

Conxemar - Vigo, octubre

Saló internacional dels productes del mar congelats, de periodicitat anual. Presenta un creixement continuat tant en nombre de visitants com en la diversitat del seu origen, característica que el converteix en una de les cites d’obligada assistència per a aquest sector.

Iberflora - Valencia (Espanya), octubre

Saló dedicat a la flor i planta ornamental, la més important manifestació d’aquest sector que se celebra a l’Estat espanyol.

Food & Hotel - Xangai (Xina) de novembre a desembre 

Fira internacional d’alimentació, begudes, hostaleria i indústria del supermercat que té com a principals visitants els professionals d’aquests sectors de la zona del Golf del Yangtsé, una de les àrees econòmiques més pròsperes de la Xina.

12  febrer de 2007