El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Joaquim Llena, acompanyat del vicepresident de l’empresa pública Regs de Catalunya SA (REGSA), Ramon Vilalta, i la directora dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Rosa Cubel, ha inaugurat avui el camí de Vilanova de la Barca a Bell-lloc d’Urgell, i ha visitat les obres del d’Els Alamús a la carretera N-240.

Llena ha remarcat que el DAR té en execució o a iniciar en breu diverses actuacions de millora d’infraestructures viàries rurals al Pla d’Urgell i al Segrià, que afecten setze municipis i suposen una inversió global de 6’5 milions d’euros, xifra que, sumada a la inversió ja realitzada pel mateix concepte en aquestes comarques des de l’any 2004, arriba fins a 9’8 milions d’euros.

Quant al camí de Vilanova de la Barca (Segrià) a Bell-lloc (Pla d’Urgell), el conseller ha explicat que es tracta d’una infraestructura viària que serveix d’enllaç entre ambdós termes, que es trobava sense pavimentar, i amb un traçat confinat i travessat en gran part pels nombrosos canals de reg que donen abastament als conreus de la zona. Així, un dels objectius de l’actuació, d’una longitud de 5,7 quilòmetres, era “facilitar la seguretat i la comoditat per a la circulació dels vehicles”. La inversió és de 716.000 euros.

En el decurs d’un acte institucional a l’ajuntament de Vilanova de la Barca, l’alcalde d’aquesta població, Antoni Argilés, i el de Bell-lloc d’Urgell, Ramon Consola, s’han mostrat molt satisfets per la inauguració oficial del camí i han demanat al DAR que continuï treballant en aquesta línia. El titular del Departament, Joaquim Llena, ha posat de manifest que “un element cabdal per garantir l’equilibri i igualtat territorial del país passa per garantir i millorar les infraestructures bàsiques del medi rural, la qual cosa posa en valor la feina del Departament”.

Pel que fa a les obres en execució del projecte de condicionament i millora de camí d’Els Alamús a la carretera N-240, que afecta aquest terme i el de Lleida, és una via, de 3,7 quilòmetres de longitud, molt utilitzada pels pagesos d’aquesta zona fruitera. L’objectiu d’aquesta actuació del DAR, com ha remarcat Llena, és “millorar la seguretat vial, així com la circulació i la comoditat dels seus usuaris habituals”. El pressupost previst de les obres, que es preveu finalitzar a principis d’abril, se situa en 189.460 euros.

El DAR vol donar prioritat al Pla de Camins continuant amb l’aposta feta a l’anterior legislatura. “Ens agradaria assegurar als ajuntaments i consells comarcals no només l’execució, sinó també el manteniment d’alguns d’aquests camins. El nostre objectiu és poder realitzar actuacions en benefici d’uns 1.000 quilòmetres de la xarxa de camins municipals durant aquesta legislatura”, ha afegit el conseller, qui alhora ha insistit a reivindicar el paper del DAR com a departament de referència en tot allò relatiu a l’acció rural.

15 de març de 2007