El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes SA (PRODECA), col•labora amb el Consell de Cambres en l’organització de les Trobades Empresarials entre empreses d’Amèrica i Europa, que tindran lloc en el marc de la Fira Internacional Gastronòmica IFE, de Londres, entre els dies 19 i 22 d’aquest mes de març.

Les empreses catalanes participants són:

- PAGESA : Productes naturals i dietètics

- CNU: Productes naturals i ecològics

- MKTG: Assessorament en distribució alimentària

- Miquel Janés: Vins del Penedès

- Aigua de Vilajuïga: agua mineral

Aquesta actuació s’inscriu en el programa AL-INVEST, inaugurat per la Comissió Europea el 1994, i que està format per una xarxa d’operadors la missió de la qual és facilitar i enfortir la cooperació econòmica entre Europa i Amèrica Llatina. L’esmentada xarxa està present en 25 països europeus i divuit d’Amèrica Llatina.

Les companyies que participen en les trobades sectorials AL-INVEST reben un programa dissenyat segons els seus interessos. Aquestes trobades individuals estan orientades a generar oportunitats de negoci en el sector d’aliments i begudes entre petites i mitjanes empreses europees i llatinoamericanes, ja sigui a través d’activitats d’importació/exportació, establiment d’aliances estratègiques, joint-ventures o out-sourcing.

Val a dir, també, que el certamen IFE és l’esdeveniment més important dins la indústria gastronòmica que se celebra al Regne Unit i que aplega gran part de la comunitat gastronòmica internacional. IFE atrau, cada dos anys, al voltant de 3.000 visitants internacionals d’un centenar de països, i ofereix tant a expositors com a visitants una excel•lent oportunitat per a fer nous negocis.

16 de març de 2007