Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El DAR obre el període de sololicitud de quota làctia del Banc estatal per al període 2006-2007

query_builder   28 desembre 2006 13:54

event_note Nota de premsa

El DAR obre el període de sololicitud de quota làctia del Banc estatal per al període 2006-2007

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural ha publicat avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’Ordre per la qual es fixa l’assignació de quantitat de referència del Banc estatal coordinat de quotes làcties, per al període 2006-2007, adreçada als ramaders catalans.

El passat 16 de desembre de 2006 es va publicar el Reial decret que crea el Banc Nacional Coordinat de Quotes Lleteres, Reial decret que estableix el sistema d’assignació de quota lletera per al període 2006/2007.

El termini de sol•licituds finalitza el 16 de gener de 2007 i a partir de la publicació, avui, al DOGC, de l’Ordre normativa que regula l’assignació previ pagament pels titulars d’explotacions lleteres de l’àmbit territorial de Catalunya, es podrà presentar al DAR una sol•licitud única en la qual serà possible sol•licitar quota previ pagament, quota gratuïta de la reserva nacional, o de totes dues.

La quantitat de quota de la qual disposa el Banc estatal coordinat de quotes làcties a distribuir previ pagament entre els ramaders amb explotacions ubicades a Catalunya per al període 2006-2007 és de 19.997.860 quilos. La quota s\'assignarà entre els productors que ho sol•licitin previ pagament de 0,27 euros/quilo, que és la quantitat equivalent a l\'import de la indemnització pagada per cada quilogram de quota abandonada en el programa d\'abandonament estatal del període 2006-2007.

També cal tenir en consideració que, d’una banda, només s\'admetrà una sol•licitud d\'assignació de quota per explotació i, de l’altra, les limitacions per a l\'assignació atès que s\'assignarà fins a 40.000 quilos per explotació, i es tindrà en compte els agricultors a títol principal (ATPL) fins a un màxim de tres, de manera que les explotacions amb dos ATPL poden rebre 80.000 quilos, i les explotacions amb tres, fins a 120.000 quilos. En cas d\'explotacions associatives, hi haurà tants ATPL com socis compleixin aquesta condició. No s\'assignarà quantitats superiors a les sol•licitades ni quantitats inferiors a 5.000 quilos de quota.

Per a més informació i per a l’obtenció dels impresos, els interessats es poden adreçar a les oficines comarcals del DAR o bé consultar la web del Departament.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia