El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, (DAR), a través de l´empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes SA, (PRODECA), organitza, per als propers dies 15 a 20 d’abril, una missió comercial a Rússia on hi participaran sis empreses dels sectors del vi, fruita i embotits que composen aquesta delegació empresarial amb l’objectiu d’establir contactes comercials amb importadors i distribuïdors d’aquell país.

Moscou i Sant Petersburg seran el destí d’aquest viatge de negocis impulsat pel DAR, i on empresaris catalans es reuniran amb importadors i distribuïdors dels productes que s’hi presenten. Es tracta de les principals ciutats de la Federació Russa, un país i un mercat potencial que compta amb una població de gairebé 150 milions d’habitants. La favorable situació geogràfica, amb importants ports al mar Negre i al mar Bàltic, així com les relacions comercials tradicionals amb els països veïns, propicien aquest mercat de gran demanda, capaç d’absorbir grans quantitats de producte.

Les empreses participants són:  Vinícola del Priorat, Gratallops (Priorat). Soldebre  Tortosa (Baix Ebre). Embotits Artesants Monts Sant Joan de les Abadesses (Ripollès). Juan Aulet Torrent Anglès (La Selva). Fruits Sant Miquel Soses (Segrià). Exportadora Agris Alcanar (Montsià).

 Rússia ha estat destí d’altres actuacions que s’han impulsat des del DAR a través de PRODECA. El passat mes de febrer es va organitzar la participació catalana a la fira Prodexpo, que va tenir lloc a Moscou.

13 d'abril de 2007