El Govern ha aprovat avui el decret de reestructuració del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) que inclou, com a principal novetat, la creació de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries. El Departament amplia així les seves competències en l’àmbit de la indústria agroalimentària, les polítiques d’alimentació i el desenvolupament rural. En conseqüència, el DAR passa de quatre a cinc direccions generals: Agricultura, Ramaderia i Innovació; Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries; Desenvolupament Rural; Planificació i Relacions Agràries, i Pesca i Acció Marítima.

Com a principal funcions, la nova direcció general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries elaborarà polítiques en matèria d’indústries agroalimentàries i de desenvolupament del sector agroalimentari. En matèria d’alimentació, incidirà, especialment, en la producció, transformació, foment, qualitat e innovació.

D’altra banda, la direcció general d’Agricultura, Ramaderia i Innovació planificació i coordinarà les polítiques, estratègies, programes i plans en matèria d’agricultura i ramadera. Per la seva part, la direcció general de Desenvolupament Rural tindrà, entre d’altres funcions, la d’elaborar i proposar les polítiques i estratègies en desenvolupament integral i la protecció del món rural; la gestió del Contracte Global d’Explotació i l’ordenació del sòl agrari.

Corresponen a la Direcció General de Planificació i Relacions Agràries funcions com ara coordinar i impulsar les relacions amb el sector agrari de Catalunya; coordinar la planificació i programes de cultius en matèria de nous regadius; supervisar la coordinació de les relacions amb la Unió Europea, i dirigir i establir les línies d’actuació en el marc de les relacions exteriors del DAR en matèries de la seva competència, entre d’altres.

Pel que fa la Direcció General de Pesca i Acció Marítima destaquen les funcions de planificar, coordinar, executar i fer el seguiment de les polítiques, estratègies, programes i plans en matèria de pesca i assumptes marítims.