Se celebrarà del 23 al 25 d’abril a Barcelona i comptarà amb la presència de científics i economistes de 26 països d’arreu del món La seu del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha acollit aquest matí la presentació del I Mediterranean Conference of Agro-food Social Scientists en un acte presidit pel director general de Planificació i Relacions Agràries, Antoni Díaz . El congrés se celebrarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona del 23 al 25 d’abril,.

L’objectiu d’aquest congrés serà permetre el debat entre economistes i científics sobre la situació actual i els desafiaments futurs sobre la producció alimentària, el consum, el marketing i comerç dins de la regió mediterrània, amb una especial atenció a la comparació entre les perspectives del nord i el sud. A hores d’ara s’han rebut 149 treballs científics provinents de 26 països, 108 dels quals es presentaran al llarg d’aquests tres dies.

 Els organitzadors del congrés són el Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA), l’Asociación Española de Economia Agraria, la European Association of Agricultural Ecnomists; la Internacional Association of Agricultural Economists, i el Centre International de Hautes Études Agronomiques Méditerranéenes. També hi col•laboren el DAR, la Diputació de Barcelona, l’Institut Europeu de la Mediterrània i el Instituto de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria.

Tal i com ha remarcat el director del CREDA, Jose María Gil, “es tracta del primer congrés amb aquestes característiques i és un primer pas per generar més congressos i crear un fòrum de debat sobre l’agroalimentació”. D’altra banda, Antoni Díaz, ha remarcat “que és un honor que Catalunya aculli un congrés amb aquestes característiques i amb experts d’alt nivell”.

D’altra banda, també han presidit la roda de premsa Albert Massot, administrador principal del Parlament Europeu; José Maria Garcia Álvarez- Coque, president de l’Asociación Espanyola de Economia Agraria, i el director de l’IEmed, Senén Florensa.

Albert Massot ha recordat que l’any 2008 és clau per l’agricultura europea ja que “es durà terme un revisió de la Política Agrària Comuna des del punt de vista financer i preveure els canvis que es duran a terme i s’aplicaran a partir del 2013”. D’altra banda, García Álvarez-Corque ha explicat que durant els dies que se celebra el congrés, hi hauran altres actes i presentacions com la presentació d’un estudi sobre la reforma de la OCM de fruites i hortalisses, un simposium d’experts que parlaran de les relacions entre l’agricultura de la Mediterrània i la de Califòrnia, entre d’altres.

Per finalitzar, el director general de l’IEmed ha explicat que l’organització que presideix dóna suport a aquesta iniciativa ja que “l’agricultura juga un paper clau en el desenvolupament dels països del sud i cal implicar a tota la Unió Europea”.

Per més informació sobre el congrés, podeu consultar la web www.medcon.creda.es. Adjuntem un document sobre les característiques més importants del congrés.  23 de març de 2007