El premi està dotat amb 6.000 euros per a cadascuna d’aquestes categories. A més, s’estableix dues nominacions, amb una dotació econòmica de 2.000 euros cadascuna. La concessió dels premis i les nominacions es resoldrà durant l’any 2008. Amb aquests guardons, el DAR distingeix les empreses agràries i agroindústries que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l’empresa, orientats a millorar la competitivitat i la sostenibilitat, mitjançant la innovació.
Així, el Premi està destinat a les empreses del sector agroalimentari, l’agroindústria i les seves entitats associatives que hagin introduït en el procés productiu innovadors elements tecnològics o de gestió i, en conseqüència, hagin obtingut un nou producte o bé resultats beneficiosos pel que fa a l’economia, seguretat de les persones, qualitat, seguretat alimentària, la preservació ambiental, i les bones pràctiques. Les candidatures seran examinades per un comitè d’experts, que actuarà com a jurat, el qual seleccionarà les finalistes i les guanyadores per a cadascuna de les candidatures del Premi i les proposarà al titular del DAR per a la concessió corresponent.
El jurat està constituït per dues persones representants del món universitari, dues de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del DAR, quatre representants del Departament, i el/la director/a general d’Agricultura, Ramaderia i Innovació, que actuarà com a president/a. Precisament, el conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, va presidir, el passat dia 14, l’acte de lliurament del Premi a la Innovació Tecnològica Agrària (PITA) 2006, que va recaure en Reig d’Estanyol i l’Associació d’Oleïcultors del Priorat, i les nominades van ser Porgaporcs i Farbos.
27 de juny de 2007