Joventut

Joventut presenta els nous eixos de treball de la Borsa Jove d'Habitatge

La Generalitat traspassa aquest programa de la ciutat al Servei d'Habitatge Jove de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona

query_builder   29 gener 2007 16:50

event_note Nota de premsa

Joventut presenta els nous eixos de treball de la Borsa Jove d'Habitatge

La Generalitat traspassa aquest programa de la ciutat al Servei d'Habitatge Jove de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona

El secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, ha presentat avui dilluns 29 de gener els nous eixos de treball del programa Borsa Jove d’Habitatge, que durant aquesta legislatura rebrà un nou impuls en l’abast territorial.

La Borsa Jove d’Habitatge, impulsat per la Secretaria de Joventut, té com objectiu oferir habitatges de lloguer en condicions avantatjoses, tant per als joves llogaters com pels propietaris dels immobles. D’una banda, informa els joves sobre qualsevol aspecte vinculat amb la compra o lloguer d’un pis (procediments legals, impostos, taxes, ajuts públics, crèdits habitatge, hipoteques, protecció oficial, autoconstrucció, cooperatives...). I d’una altra, fa d’intermediària entre llogaters joves i propietaris.

A més, ofereix una assegurança multirisc gratuïta el primer any de lloguer (cobreix desperfectes en el continent i contingut de l’immoble) i una assegurança de caució gratuïta (cobreix el supòsit d'impagament del lloguer).

Els requeriments per accedir als serveis de la Borsa Jove d’Habitatge són: tenir entre 18 i 35 anys, i que la retribució salarial sigui 1,5 vegades superior a l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM), és a dir, un total de 748,8 euros. El 30% de la suma dels ingressos determina el preu màxim del lloguer al qual es pot accedir. D’altra banda, els estudiants sense ingressos o amb ingressos inferiors a 1,5 l’IPREM han d’aportar un aval.

El secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, ha valorat positivament l’acolliment d’aquest programa entre els joves i els propietaris, i ha incidit en la necessitat de planificar territorialment la posada en funcionament de noves borses per arribar a tots els joves del país.

Fins ara, les borses joves d’habitatge es creaven per iniciativa dels municipis, que proposaven els projectes a la Secretaria de Joventut, des d’on es vol donar un nou impuls territorial, i es planificaran en funció del percentatge de població jove al territori.

Actualment hi ha 39 borses joves d’habitatge a tot Catalunya: 23 són a la demarcació de Barcelona, 5 a la demarcació de Girona, 5 a la demarcació de Lleida, 4 a la demarcació de Tarragona i 2 a les Terres de l’Ebre. L’any 2006, s’han atès 90.401 joves i prop de 8.500 propietaris, i s’han signat 1.813 contractes de lloguer.

Traspàs a l’Ajuntament de Barcelona

Durant l’acte, el secretari de Joventut de la Generalitat i el regidor de Joventut de Barcelona, Xavier Florensa, han anunciat el traspàs de la Borsa Jove d’Habitatge de Barcelona de la Secretaria de Joventut a l’Ajuntament de Barcelona. La Borsa Jove d’Habitatge de Barcelona, que és l’única que no està gestionada per l’ajuntament del municipi on està ubicada, s’integrarà en el nou Servei d’Habitatge Jove de la regidoria de Joventut de Barcelona. El Servei esdevindrà una finestra única en matèria d’informació, orientació, assessorament i gestió de diversos programes d’habitatge per a joves. L’any 2006, la Borsa Jove d’Habitatge de Barcelona va atendre uns 31.060 joves i uns 400 propietaris, i es van signar 255 contractes. El preu mig del lloguer va ser de 507 euros, un 8,60% per sota del preu mig de mercat.

29 de gener de 2007

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia