El secretari general de Joventut, Eugeni Villalbí, acompanyat de la directora de Turisme Juvenil de Catalunya, Sònia Serracarbassa, ha atorgat els premis del VIII Fotoconcurs Carnet Jove i +25, avui dijous, a la Secretaria de Joventut. A l'acte de lliurament també hi ha assistit el director de comercial de Pro 40 Fotoprix, Vicenç Cascajo, empresa coorganitzadora del concurs.

Convocat per primer cop l’any 1999 amb l’objectiu de fomentar la fotografia entre els joves, el Fotoconcurs Carnet Jove i +25 celebra enguany la seva vuitena edició. Aquest concurs s’engloba dins el programa Connecta’t del Carnet Jove, una de les vessants del qual és promoure la participació dels titulars del carnet i potenciar la creativitat artística entre els joves.

En el VIII Fotoconcurs Carnet Jove i +25 han participat 1.199 joves que optaven a guanyar un dels vint-i-cinc premis valorats en més de 30.000 euros. En total s’han presentat 3.872 fotografies en cadascuna de les categories convocades entre la secció oficial (de temàtica lliure) i els cinc premis especials: Temàtica Viatges, Premi Especial Retoc Fotogràfic Digital, Premi Especial Fotografia més divertida, Premi Especial Temàtica Paisatges, Premi Especial Foto-mòbil.

Entre els premis, destaquen 2 motocicletes Honda, 8 viatges intercontinentals (els dos corresponents a la Temàtica Viatges permetran al guanyador donar la volta al món), 11 càmeres fotogràfiques digitals Sony, 2 ordinadors personals Beep, 36 estades i activitats de cap de setmana a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya, 2 passis anuals de cinema i 1 mòbil Sony Ericsson de gamma alta.

Creativitat i originalitat

El jurat ha tingut en compte la qualitat fotogràfica i artística, la creativitat, l’originalitat de les obres i la seva simbologia, així com els criteris específics de cada Premi Especial.

Els membres del jurat han estat: Salvador Rodés (Crític i editor de fotografia), Josep Costa (Director de la Revista PRO40), Albert Vives (Responsable de Formació de Sony) Oriol Fontdevila i Txuma Sánchez (Equip gestor Sala d’Art Jove) i Domènec Ballester (Director del Carnet Jove i +25 de Turisme Juvenil de Catalunya) com a president del jurat.

Les obres guanyadores es poden veure fins a finals de febrer de 2007 en una exposició a la recepció de la seu de la Secretaria de Joventut, a Barcelona.

Les fotografies dels premiats es publicaran de manera íntegra a la pàgina web del Carnet Jove i +25 (www.carnetjove.cat i www.gencat.cat/joventut) Algunes de les fotografies també seran publicades a la Revista Mes Jove del mes de febrer.

NOTA: S’adjunta annex amb la relació de guanyadors

11 de gener de 2007