Del 23 al 25 d’abril, Barcelona acollirà el 1r Congrés Internacional d’Economistes i Científics Socials Agroalimentaris del Mediterrani, que té com a lema “El valor afegit a la cadena agroalimentària en el futur espai de l’euromediterrània”. Tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Aquest congrés pretén ser un lloc de trobada d’economistes i científics socials que treballen pel sector agroalimentari en els diferents països del mediterrani. Serà un fòrum de discussió sobre la situació actual i els futurs reptes als quals s’enfronta la producció agroalimentària, la comercialització i els intercanvis a la regió Mediterrània, sobretot en les relacions entre el nord i el sud del Mediterrani.

Es tracta del primer congrés d’aquestes característiques i neix amb una vocació de continuïtat per convertir-se en un fòrum permanent en el qual s’exposin projectes relacionats amb els sistemes agroalimentaris, les tendències en el consum d’aliments i la disponibilitat de recursos i el desenvolupament rural. Els principals aspectes que es discutiran són la seguretat alimentària, la gestió dels recursos naturals, el desenvolupament rural, la globalització, la competitivitat als mercats internacionals, la internacionalització de la indústria,...

Es presentaran un total de 104 treballs i es comptarà amb la presència de participants de 26 països diferents de tot el món.

Aquest congrés està organitzat pel Centre d’Investigació en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA), que pertany a l’IRTA i a la Universitat Politècnica de Catalunya, i l’Associació Espanyola d’Economia Agrària. També hi col·laboren l’Associació Internacional d’Economistes Agraris (IAAE), el Centre Internacional d’Alts Estudis Agronómics Mediterranis (CIHEAM), i l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed).

La sessió d’obertura serà presidida pel director general de Planificació i Relacions Agràries, Antoni Díaz, a partir de les 11:30 hores.

El conseller Llena presidirà el sopar del Congrés, el dimarts 24 d’abril, a partir de les 21:00 hores. Serà a la Sala Maremàgnum, a la 2na planta de l’Edifici Maremàgnum (Moll d’Espanya).

Us adjuntem el programa del congrés.