El secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, s’ha reunit avui dijous a Rabat amb el secretari d’estat de Joventut del Regne del Marroc, El Gahs, amb motiu de la signatura del Pla d’actuació en Joventut Catalunya-Marroc 2007-2008.

Durant la seva estada al Marroc, el secretari de Joventut, també ha visitat l’Institut Nacional de Joventut i Democràcia a Rabat, així com la Colònia de vacances per a joves de Harhoura i el Complex de joventut de Bouznika.

El Pla d’Actuació en Joventut 2007-2008, s’emmarca en el conveni de col·laboració signat l’any 2003 entre la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya i la Secretaria d’Estat de Joventut del Regne del Marroc. Arran d’aquest conveni, en els darrers anys s’han realitzat activitats relacionades amb la joventut en els àmbits polític, tècnic, associatiu i de grups de joves.

En relació a la renovació d’aquest acord de col·laboració, Eugeni Villalbí ha declarat que “aquesta iniciativa permetrà reforçar els lligams i el coneixement mutu entre el jovent i les entitats juvenils d’ambdós ribes del Mediterrani”. Així mateix el secretari de Joventut, ha recalcat “l’important paper que Catalunya juga a nivell internacional en matèria de joventut, com ho demostra aquesta signatura amb el govern del Marroc”. Villalbí ha afegit que durant aquest mandat es treballarà per reforçar la política internacional de la Secretaria de Joventut també en l’àmbit de la cooperació.

Pla d’actuació en matèria de joventut

Per tal de donar un nou impuls a la cooperació entre els dos països en el marc de l’acord de col·laboració, la Secretaria de Joventut proposa un pla d’actuació i activitats per als propers dos anys que inclou els següents punts en tres àmbits diferents:

 Àmbit associatiu i de grups de joves

Trobada de formació

Organització d’un seminari de formació d’activitats internacionals i projectes entre associacions juvenils dels dos països per enfortir el treball en xarxa Catalunya - Marroc a nivell d’entitats juvenils.

Intercanvi de monitors a Camps d’estiu a Tànger

Incloure a directors i monitors d’associacions educatives juvenils catalanes a les activitats d’estiu i campaments juvenils que s’organitzen al Marroc.

Àmbit tècnic

Stages tècnics

Estades formatives de professionals de Catalunya al Marroc per tal de potenciar l’intercanvi d’experiències i coneixements. Cursos de formació de monitors en el lleure impartits per tècnics catalans al Marroc.

Cicle de formació a Catalunya sobre la realitat del Marroc

 Organització d’un cicle d’activitats de formació per a professionals que treballin amb joventut immigrada per tal de millorar el seu coneixement del context cultural dels països emissors d’immigració. Invitació d’experts del Marroc per apropar a Catalunya la seva forma de treballar i coneixements de la realitat marroquina.

Visita d’estudi de la realitat del Marroc

Destinada a professionals del món de la joventut per participar en una acció de formació que els permeti aprofundir en la realitat del país. Visita de caràcter pràctic que permeti conèixer i intercanviar sobre el terreny les experiències reals de treball de professionals del Marroc.

Àmbit polític

Visites d’estudi i intercanvi d’experiències per a polítics i personal tècnic d’ambdós governs.

29 de març de 2007