Joventut

S'obre el termini per participar a la selecció del Jurat Carnet Jove del 2007 Festival Internacional de Cinema de Catalunya

query_builder   12 abril 2007 16:00

event_note Nota de premsa

S'obre el termini per participar a la selecció del Jurat Carnet Jove del 2007 Festival Internacional de Cinema de Catalunya

El jurat, format per joves d'entre 18 i 30 anys, se sumarà als altres habituals al certamen i atorgarà el premi a la millor pelolícula de la Secció Fantàstic i el premi a la millor pelolícula de la secció Midnight X-Treme.

El Sitges 2007 Festival Internacional de Cinema de Catalunya, que celebra la seva 40a edició del 4 al 14 d’octubre, comptarà per tercer any consecutiu amb un jurat jove. El Jurat Carnet Jove, integrat exclusivament per crítics cinematogràfics de 18 a 30 anys, atorgarà el premi a la millor pel•lícula de la Secció Fantàstic i a la millor pel•lícula de la secció Midnight X-Treme. Aquesta secció del Festival mostra les pel•lícules de terror amb esperit més independent, adreçades a un públic principalment jove.

El Jurat Carnet Jove ha estat impulsat per l’equip de direcció del Festival i la Secretaria de Joventut a través del Programa Carnet Jove i +25. L’objectiu és facilitar que els joves catalans puguin desenvolupar les seves inquietuds culturals, en particular les vinculades al món del cinema, i donar oportunitats professionals en el camp de la crítica cinematogràfica i de les arts escèniques. També suposa un reconeixement al públic més jove, que s’ha demostrat com el més fidel al Sitges des de la seva creació, tant en les projeccions com en els espais lúdics associats al certamen.

El Jurat Carnet Jove se suma als altres habituals en el certamen: el Jurat Secció Oficial Fantàstic; el Jurat Méliès, per designar la millor pel•lícula de producció europea; el Jurat Anima’t, per a les produccions d’animació; el Jurat de la Crítica, que premia els films de la secció Seven Chances; i el Jurat Brigadoon, que guardona les propostes més transgressores.

Selecció dels membres del Jurat Carnet Jove

El Jurat Carnet Jove estarà integrat per cinc titulars del Carnet Jove i Carnet+25 (actualment n’hi ha 450.000), d’entre 18 i 30 anys.

Els joves candidats hauran de presentar un currículum vitae i tres crítiques d’entre 1.600 i 3.200 caràcters:

• Crítica d’una pel•lícula de gènere fantàstic (horror, ciència-ficció, fantasia), independentment de l’any en què va ser produïda i estrenada.

• Crítica d’una pel•lícula de gènere fantàstic (horror, ciència-ficció, fantasia) produïda i estrenada entre els anys 2006 i 2007.

• Crítica d’una pel•lícula que no sigui del gènere fantàstic (acció, arts marcials, drama, thriller, comèdia, western o musical), estrenada entre els anys 2006 i 2007.

La documentació s’haurà de trametre a l’adreça connectat@tujuca.com abans del 15 de juliol.

Una comissió, formada per representants del Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya, la Secretaria de Joventut i l’Institut Català d’Indústries Culturals, valoraran la documentació presentada pels candidats i seleccionarà els cinc integrants del jurat.

Les bases completes del concurs (requisits, criteris de selecció i documentació) es pot consultar al web de la Secretaria de Joventut: (www.gencat.cat/joventut) i a la pàgina web del Carnet Jove (www.carnetjove.cat).

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia