El secretari de Joventut, Eugeni Villabí, inaugura l'exposició 'Arquetips', la segona de la nova temporada de la Sala d'Art Jove. L'acte tindrà lloc a la seu de la Secretaria de Joventut del Departament d'Acció Social i Ciutadania el proper dijous 26 d'abril a les 20 hores.

L’exposiciò ‘Arquetips’, que es podrà visitar fins a l’1 de juny, de 10 del matí a 8 del vespre, recull els projectes de Carol Antón, Marta Madrid, Willson Peña i Oriol Vilanova Els artistes s’aproximen des de diferents tècniques i plantejaments a diferents arquetips. El seu posicionament és de rebuig, rescat, subversió o revisió del model socialment admès. La mostra ha estat tutoritzada per Antoni Jové, coordinador del centre d’art La Panera.

La Sala d’Art Jove, ubicada a Barcelona, és un equipament de la Secretaria de Joventut destinat a la producció i difusió de pràctiques artístiques de joves menors de 30 anys. La programació d’aquest espai d’exposicions de la Generalitat es configura a partir d’una convocatòria pública anual amb l’abast circumscrit a Catalunya. A la sala s’exposen els treballs dels artistes seleccionats en la seva programació regular, i promou la realització de projectes per la resta del territori català.

Artistes participants

Carolina Antón (Burgos, 1980). Pintura. Ens dóna accés al seu entorn social des de fotografies pròpies o alienes, que posteriorment filtra a través de la pintura. La negociació entre la pintura i la fotografia posa una distància en relació al model i al món.

Marta Madrid (Granada, 1982). Instal•lació. Se centra en una única part del cos femení, que ha desmenbrat i descontextualitzat. Suggereix múltiples lectures, que poden anar des de la component més decorativa i anodina a una possíble crítica a la feminització dels espais i elements domèstics, passant per una mirada més pornogràfica.

Willson Peña (La Habana, 1978). Instal•lació. Ha cercat exhaustivament refranys que tenen com a motiu el pa. El seu treball rescata una saviesa i una exaltació del sentit comú que ha esdevingut un model reforçat per la pervivència al llarg del temps.

Oriol Vilanova (Manresa, 1980). Instal•lació. Qüestiona el mite de l’èxit a la societat capitalista i revisa les diferents materialitzacions i incentius que actuen com a miratges del triomf

Activitats paral•leles

A més de l’exposició, es desenvoluparan dues activitats que complementen el tema central de la mostra. La primera serà un concert amb motiu de la inauguració, a càrrec de Don Simon i Telefunken. Els tarragonins, influenciats pel músic Pascual Comelade, barregen instruments de rock tradicionals amb d’altres de joguina. La segona de les activitats, que tindrà lloc el dijous 3 de maig, a les 20.00 hores, serà ‘En/doll’ un espectacle del músic Guillamino i del poeta Josep Pedrals que trenca amb l’ortodòxia de la poesia i del rap.

CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ

ACTE: Inauguració de l’exposició ‘Arquetips’ a la Sala d’Art Jove de la Secretaria de Joventut

DIA: Dijous 26 d’abril

HORA: A les 20.00 hores

LLOC: Sala d’Art Jove. Calàbria, 147. Barcelona

16 d’abril de 2007